Šta je osam godina sprečavalo Vučića da napadne mafiju?

Sagovornici Danasa skeptični povodom nove najave predsednika Srbije da će država objaviti rat organizovanom kriminalu

Ostavite komentar


    1. Gogo, uz svo poštovanje, nisam shvatio Vašu rečlenicu koju, verovatno, samo Vi razumete i shvatate?! I meni se Vučić skurč.o, stalno navodeći naš veliki privredni rast, trpajući taj podatak i tamo gde mu nije mesto ali, nije mi jasno da je većini komentatora, najvažnije pitanje u ovoj najavi obračuna sa organizovanim kriminalom, to što se obračun već nije dogodio odnosno, „šta su čekali do sada“?!

      1. 1. neko vlada 8 godina i ima sve poluge vlasti.
        2. za to vreme kriminal se organizuje i buja i nastaje tzv. mafija
        3.onaj koji vlada vec 8 godina budi se iz sna i kaze – pocinje obracun sa mafijom
        4. zaista zasto obracun nije poceo pre 8 godina kada je to i bio deo predizbornog programa, sta se cekalo?
        5.zasto je to pitanje vazno – zato sto neko 8 godina vlada i gradjani ga placaju da od drzave napravi pravnu drzavu, sa stpo manjim kriminalom, sto sigurniju za gradjane i poslovne ljude-jel ti sad jasno Knezevicu?? Niko nije izabran na drzavnu funkciju da se na njoj pravi blesav, tavori ili koristi za licno bogacenje.

    2. BORBA SA MAFIJOM, BEZ KRAJA I POČETKA?

      Čekalo se osam dugih mafijaških godina da se država razračuna sa mafijom, a kojom? Čekalo se i više ne može, ugrožena je narasla mafija koja je u okriljу vlasti. Šta je preduzeto u mafijaškim postupcima u Farmakomu, RTB Bor, prodaja poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini investitorima bliskih vlastima, afera Jovanjica, gde nisu vlasti imuni i mnogo drugih. Da ne zaboravim, optužuje se Đilas sa proneveru do milijardu dolara, samo ga ogovaraju, a poštovanje zakona drže po strani. Najavljivane akcije protiv mafija, a koja, normalno ona koja nije bliska vlastima, niko ne pominje Bogičevića, Spaskovskog, rođake bliskih vlastima i rako redom. Ostaje po onom narodnom “Korita ostaju, a menja se samo stoka!”.

  1. Ove pretnje mafiji posle 8 god na vlasti su smešna, blamaža vladajuće garniture, sa tatama, braćom, tetkama….. su izgleda“zasmetale“ vlastima da se prebace na mafiju, ali tu su i vi….. o sni……. i, kojima je snimano po kafićima, a ko će da pohapsi polaćenike koji biju i iživljavaju se nad šetačima ispred Skupštine , koji pored nasilničkog ponašanja nad mladim ljudima Srbije, koje narodna policija mirno gleda i ne reaguje, primaju od vlasti pare naroda Srbije, zato što se izživaljavaju nad mladim ljudima koji mirno šetaju, čuvaju nečiju decu na utakmicama i kafićima, dokle bre više ponižavanja Srbije i naroda Srbije od strane vla……. i, nadam se ne još zadugo….

  2. Ne kaže se šta već ko!
    Ko je sprečavao da . . .
    i ko sprečava Andreja da živi u Pećincima ?

  3. Prvo, metode borbe protiv mafije su strogom tajnom cuvane i detaljno isplanirane munjavite akcije organa bezbednosti. O tome se ne kukurice po novinama unapred kao alarm vinovnicima da se na vreme sklone. Po tome sudeci od toga nema nista i to ce ostati jos jedna lazna Vuciceva lakrdija. Drugo, toliko mafioskih razotkrivenih i neotkrivenih skandala je Vucic sutnuo vrhom sipele pod tepih za osam godina njegovog apsolutiskog terora u Srbiji, da je pitanje da li je i to njegov ustanovljeni nacin zakazane „borbe protiv mafije“?

  4. A šta je sa korupcijom kod dosadašnjih ministara, željeznica , EPS, telekom, posta Srbije, … neka u Ra javna preduzeca udje nezavisna komisija, šta je sa navijačkim gripama koje dobijaju najveće tenderske poslove…

  5. Tako se Staljin decenijama „odlučno“ borio protiv Birokratije. Jer, birokratija u diktaturi i autokratiji postoji i deluje po svim principima mafije (kriminal, ubistva, montirani sudski procesi, krađa…). U takvim režimima i birokratija i mafija su dva imena za istu stvar – za projekat vlasti. Milošević je od početka svoje vladavine vodio „bespoštednu“ borbu protiv kriminala. Tako su činile (bez izuzetka) sve vlasti posle njega, pa do danas. Tranzicija je kriminal. Bez državnog mafijaškog projekta (od „tašna-mašna“ tajkuna i političara do uličnog revolveraša) tranzicija nije sprovodiva.
    „Borba protiv mafije“ će biti „hrabro“ i pokazno (pred propagandnim medijima) hapšenje uličarskih pilićara. Scenario i režija: boss mafioso.

  6. Pa on sarađuje sa najgorim kriminalcima, sin mu je u takvom okruženju, za brata se svašta prča, za kumove takođe, „navijači“ su mu pretorijanska garda…

  7. Šta ga je sprečavalo? Mislim da je reč o njegovoj potrebi za prvobitnom akumulacijom kapitala, a u vreme tranzicije pod njegovom upravom.

  8. Vladu pravi onaj ko ne bi smeo po ustavu ali fikus premijer za 40 mil.evra zadovoljno ćuti.

  9. Umesno pitanje uz prost odgovor. Vučića su ometali u tobožoj „borbi protiv magfije“ koje nije bilo niti će je ikada biti, lični interesi, porodično bogaćenje i „betoniranje“ lične, diktatorske vlasti u Srbiji što bez saradnje i međusobne podrške ON mafiji, mafija NJEMU, ne bi bilo toliko uspešno. Pogotovu ako su sume para preostalih „ispod crte“ kao rezultat efektivnog rada Malog bate, Tate Anđelka i Mama Anđeline koje pominje BG opoziciona štampa, zaista toliko visoke! Čak i neki zapadni mediji porodice Vučić i Đukanović opisuju kao najbogatije u Evropi i šire!

  10. Babama sto.prodaju strikane carape,da bi odhranile unuke,seljacima sto prodaju povrce van pijace,bivsim rezervistima,sto traze isplatu dnevnica itd,to je za njih mafija….ova svinjarija koja traje 30 40 godina,dolazi na naplatu,te ljude iz 90tih i ove sada treba pohapsiti i na deebelu robiju!
    Govna!!!

  11. Srbija je već obogaćena i obogaljena sa kriminalcima koji se prestrojavaju u vrste po formama. Oni uzrastaju sa t. z. pojavom demokratske vlasti a policija egzistencijalno je vezana za vlast pa su svi saradnici.Ovo je kao:,, Kasno stiže Janko na Kosvo polje“. Hoću reći kriminalci su pametno uložili novac i danas Srbija zavisi od njih pa malo zašto seći granu na kojoj sediš, ili čoveče možda nezna…

  12. Organizovani kriminal ga je doveo do vlasti. Izgleda da im se nije još odužio!?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.