Šta kažu lekari iz gradova u Srbiji: Maske i rukavice na kašičicu

O dostupnosti zaštitne opreme

Ostavite komentar


  1. Sta je problem sa 5 pari rukavica za 5 dana? Hocete hutiju od 100 kom pa da razvlacite i nostite kuci za ukucane i poznanike? Kao sto se radilo u KC Srbije na pocetku pandemije. Sve sto se dobilo sami doktori / sestre / zaposleni pokrali pa je 90% personala radilo bez ikakve zastite! Ko je imao od kuce donosio i sam pravio. Drzavne jasle pa razvlaci. Bruka i sramota, a navece im kao aplaudiraju.

  2. Po svemu sudeči izgleda da nisu sve zdravstvene ustanove jednako snabdevene zaštitnom opremom i to svakako treba proveriti.

  3. Verujem da će se promeniti stanje sa zaštitom zdravstvenih radnika us vim gradovima, veoma brzo, ako ne neko mora snositi odgovornost zbog toga.

  4. Država je nabavila kupila dobila na poklon medicinske oprem da je ne poverovati da nema medicinske opreme. Ili se radi o neorganizovanosti ili o totalnoj laži.

  5. Zasigurno da vlada javasluk medju osobljem,pa tako i kada je oprema u pitanju, neko uzme vise, a za nekog nema nista. Svi su opremljeni, procenjene su potrebe, to nije upitno. Drzava obezbedjuje sav potreban materijal za rad!

  6. Lekari kazu da su hirurske maske stigle u apoteke, da ih prodaju po 120 rsd(ranija cena oko 17rsd) a da mi lekari nismo dobili, bar ne vecina. Dakle preprodaje se LZO za zdr.radnike. Zrtvuju nas!

    1. 10din su bile obicne maske, neko ih je prodavao i za 15, ali generalno cena im je 10din. Sada ih prodaju za 100din-150din. Nabavna cena apotekama je 72din. I naravno opet ih nema, kao ni alkohola koji se povremeno pojavi, 100ml za 75din, a pre toga je bio izmedju 150 i 250din za litar

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.