Šta piše u pismu koje je Ana Brnabić poslala Fridom Hausu? (DOKUMENT)

List Danas imao uvid u dokument premijerke

Ostavite komentar


  1. Ma da, sve je ok, samo je malo korupcija „skliznula“. Ništa strašno. Koga još briga za korupciju. Šta to sve vuče za sobom i kakve posledice ima, ma ni to nije bitno.

    1. Kad su ovi pre 8 godina došli na vlast bio je slogan: Nulta tolerancija za korupciju“ Jasno je svima šta to znači, ali oni koji su dobili vlast mislili su valjda da krenu od nule. Eto, za ovih osam godina nisu se ni odmakli. Mislim da je korupcija još veća nego pre, a što se demokratije tiče, u društvu koje je Vladalac podelio na NAS koji smo sve i svja i NJIH koji su niko i ništa, fašisti, neradnici…. slogan je: mrzi svakog ko je protiv vlasti. Tuga u kojoj zemlji živimo i u kojoj se pošteni svesni građani stide predsednika države.

  2. Naslovi u sns novinama bice: Ana brutalno odgovorila Hausu. Srbija parodija koja traje.

    1. Drzavu cini narod, a ako ti ovu drzavu smatras za parodiju, preispitaj samog sebe i koja je tvoja uloga u toj parodiji.

      1. Danasnja Srbija jeste parodija,mi gradjani nikakvu mogucnost nemamo da uticemo na situaciju u zemlji.Narod ne snosi nikakvu odgovornost za stanje u zemlji.

      2. Pa jeste parodija, kao sto je i narod ove drzave jedna najobicnija parodija. Kakav problem imas sa tim i sta ima neko da se preispita ako to jeste tacno. Trebalo bi ti da se preispitas i da preispitas svoju ulogu u toj parodiji kad je ne primecujes, podrzavas, ili zanemarujes O tome se radi. Sto velika vecina ove drzave ne kapira kako galopiramo u propast, da ste svesni toga cela ova prica i ne bi bila bitna, bilo bi nade. Problem je sto ste vi jos vise sludjeni i izgubljeni u vremenu i prostoru od ovih koji vladaju vama. Kazem vama, jer to jeste tako, vi ih birate, vama vladaju i jedino ih vi tako dozivljavate kao sto jedino vi dozivljavate drzavom ovu (podvlacim) PARODIJU u kojoj zivimo.

      3. Pa u tom grmu leži zeka – u narodu. Znači narod kompletno treba da se preispita. Krajnje mu je vreme, ma da mislim da mu je već doooosta kasno jer je vrag odavna odneo šalu. Sada nam, naime, samo ostaje da ubiramo plodove. Gorke svakako!!

      4. Kad se krši Ustav namerno i svesno, kad je ministar Vulin, Gasic, Palma političar, Rističecić, Željko Mitrović, Martinović, Bizon Đuka, onda je to Parodija i to najuspješnija..

        1. Kada su bili na vlasti i obogatili se a ojadili Srbiju pocevsi od Djilasa Zivkivi Tadic Jovanivic Kradulovic pre toga banditi zapalili skuostinu usli naoruzani u banke i poste prodali sve sto se mogli prodati

          1. Da li je moguće da kod vas SNS botova, baš ni jedan, ono da je barem polupismen nema? Ajde što lažete na veliko, al majkumu nakrao se SNS para ovih 8 godina. Dajte tražite uz te sendviče neki kurs ubrzani srpsjog jezika. Doduše i naša premijerka je verovatno započela njima pismo sa „Eto boš vom hvola“ pošto je i ona polupismena šta onda čovek od vas sendvičara da očekuje.

          2. Oni prodali ovi otimaju od naroda pa dele strancima i svojim istomisljenicima . Ma jadni smo zaista a i ova posast sto naidje , nije slucajno . Ja kao da sam s Marsa pala , nikako da ukapiram sta pojedini ljudi u ovoj zemlji vide kao napredak . I svi moji prijatelji i poznanici muku muce izgleda da ja bas ne znam da izaberem drustvo .

      5. Ajoj bote,slabo te poducavaju.
        Covek misli na sadasnju vlast ili ti autokratiju.

      6. Ja sam slabo plaćeni statista u pozorištu iz koga ne mogu da izađem napolje.

      7. Parodija nego šta je, da nije normalna, demokratska država u kojoj postoji vladavina prava???

      8. Apsolutno je nedvosmisleno šta je napisao. Rekavši država mislio je na aparat i vlast. Ne izvrći spin doktore.

      9. Freedom House? Ko li je pa to?, Pitala se Ana! A onda je Vožd izdiktirao odgovor i podelio radost s njom. Nemaju oni pojma da „Demokratija, to je ON“!!!

    2. Uh, premijerka se u zvaničnom dopisu raspituje za zdravlje porodice primaoca pisma?! Kakvo neznanje!! Postoje forme i načini obraćanja u zvaničnoj komunikaciji, naročito kada je u pisanom obliku – pa nije mu pisala privatno, nije to razglednica s letovanja! Joj bruke i sramote…

  3. Tako je premijerka, objasnite im da ste taj najveći stepen demokratije nasledili od Đilasa i njegovih tajkuna i sada posle najvećeg pada na Balkanu i dalje sre najbolji, a zli jezici to neće da vam priznaju. Čekaj, ne… ne šaljite im to.

  4. Jes’, vala, pogrešili su ovi iz Freedom House – nismo mi neki hibrid, mi smo diktatura jedne osobe i njegovih poslušnika!

  5. Pažljivo pročitao odgovor.
    Ukratko, to liči na ovo:
    -Učiteljica: Ana, Vi ste ubedljivo najgori đak u razredu a nazadujete i dalje.
    -Ana: Ali, ja sam najmanje najgora, ovi drugi iz razreda su svi gori od mene, pogledajte im ocene!
    -Učiiteljica: Jeste Ana, ima i gorih od Vas ali razlika je u tome što Vi UBEDLJIVO nazadujete, mnogo ubedljivije od njih i ne pokazujete nameru da se popravite, naprotiv!

  6. Bitno pitanje je da li ona (i ekipa) zaista tako misle. Ukoliko misli(e) trebalobi joj (im) pomoći, a ako ne trebalo bi…

  7. Trebalo je doneti preporuku ili vanredne mere(kriznog staba) da ‘Fridomovci’ gledaju Happy i Pink sve dok im se kriva stanja demokratije u Srbiji ne zaravnja i pocne da raste. Eto tako bi’ ja…

  8. Ma, tako je, objasni ti njima, Ana, da smo mi u stvari najsvetlije ovce od svih crnih ovaca!

  9. Tako je Ana,objasni ti njima da srbi zive od namestene statistike a ne od prirodnog zivota, zato nama statistika pokazuje od kako imamo ovu vlast da smo najbolji u Evropi a da Amerika kaska za nama jer ne moze da nas dostigne.

  10. Procenti, bodovi… !gluposti! Stalno nam se priča kako eto pa šta hoćemo su drugi još i gori. Najsvežiji primer je pandemija: nema veze što smo potpuno dezorganizovani, što trošimo resurse na gluposti, što nam prodaju maske dobijene donacijama, što ljudima niko nije objasnio najprostije stvari u epidemiji (npr nemoj nositi zaštitne rukavice aku u njima pušiš), sve to nije važno jer pogledaj, pa i u drugim zemljama je haos. E pa ja živim u Srbiji a drugi neka se brinu za svoj haos. Isto mislim i za stanje demokratije. Ne treba mi poređenje sa gorima, dovoljno mi je da vidim kakvi nesposobni nasilnici i šibicari vode sve segmente ovog društva.

    1. Fridom Hausu bi trebalo, umesto 18 stranica premijerke, poslati ovih 36 (do sada) komentara.

  11. Mama, mama, zašto samo mene kažnjavaš, nisam ja jedini to radio, i drugi su…

  12. Da li je neko od Vas ovde procitao izvestaj Freedom House? Jer ako nije, onda su komentari samo gubljenje vremena. Izmedju ostalo u izvestaju pise da su jedino dve zemlje gde je demokratija u usponu, Severna Makedonija i…Kosovo :)…

  13. Diktatoru kazes da je diktator i on se naljuti. Pa bas ovo pismo i ovakav postupak Ane dokaz je diktature.

  14. O čemu oba priča? Poredi nas sa CG, Bosnom, Makedonijom, Hrvatskom ….. Prvo.u CG je diktatura jednog čoveka već 30 godina, zemljom isto toliko vlada kriminal i šverc, Bosna nije država to je skup tri vere i entiteta u stalnom ratu za prevlast i veru, Hrvatska još živi u doba ’41-’45 jer se nijerešila nasleđa fašizma i ustaštva. Srbija ima međunarodni problem otimanja Kosova m manji problem istorijske istine ( lako se krene u prava istraživanja i objavi istina) i reši. Zar mi ne bi trebali da smo bar svetlosnu godinu ispred a ne da se poredimo? Srbija je vekovima stara a ove novonastale države i umesto da imamo Ebropski nivo demokratije i slobode dolazimo do pitanja stepena istih? Zašto? Zbog jednog čoveka ( kao CG) koji želi apsolutnu vlast i kontrolu svega sa svojom stvorenom mašinerijom polupismenih? Sramotaaaaaa i to ogromna za jednu zemlju predaka koji su rame ISPRED njihovog bili još 1914. Još će mo spasti da se poredimo sa Albanijom i Kosovo Republjik? Sve zemlje bivšeg istočnog bloka su daleko ispred jedino je Srbija zaostala u svemu. Jedan čovek, jedna stranka, jedna politika to u svetu zovu Diktatura.

  15. Sama činjenica da ti kao premijer vlade imaš ,,šefa“ je dokaz da je Srbija diktatura i to povelika!

  16. Gospodjo Brnabicka: Nije vazno šta ko piše i misli o nama, vec ono što mi svojim ocima vidimo!!!!!
    A šta to mi vidimo?
    Vidimo jedan rezim koji je ukinuo sve institucije!
    Vidimo rezimske medije koje u horu ,,melju“ sve one koji drugacije misle!
    Vidimo predsednika koji se ne skida sa TV ekrana, i ne govori ISTINU!
    Svakodnevno slušamo lazi!!
    Vidimo ,, spontana’ okupljanja i mitinge vladinih botova!
    Vidimo Ivanjici, Sava Malu, Helihoptere, Malove malverzacije, korupciju na najvišem nivou, Krušik, lazne diplome…..
    Mi nismo ni blizu Demokratie!!
    Postali smo:,, Pa šta..“ društvo!

  17. Ne služi indeks da političari statistički pametuju nad njim i pokazuju da li su bolji od mini država kao Crna Gora, već da pokažu šta su zaista uradili u problematičnim oblastima. Pogledajte samo na KRIKu izveštaje nadležnih organa RS o vrlo mogućoj korupciji sadašnjih ministara- izveštaji koje je neko namerno sahranio u nekoj fioci, ali koje svi umeju da čitaju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.