Štab za vanredne situacije u Nišu zabranio održavanje velikih manifestacija 1Niš ilustracija Foto: FoNet/ Konstatin Kamenov

Štab za vanredne situacije grada Niša zabranio je da tokom leta i jeseni bude održano više velikih manifestacija u Nišu poput Džez festivala Nišvil, Filmskih susreta, Nimusa i Sajma automobila, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je kazala da je Štab doneo takvu odluku nakon što je iz Instituta za javno zdravlje Niš stigla procena da održavanje manifestacija nije bezbedno.

„Zvanično je iz Instituta stiglo obaveštenje, pojedinačno za svaku manifestaciju, da je epidemiološka procena da nema uslova za održavanje manifestacija“, rekla je Sotirovski na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da će Štab promeniti odluku o održavanju pomenutih manifestacija, kada se okolnosti budu promenile.

Sotirovski je rekla da će biti pojedinih predstava i koncerata za koje je Institut dao saglasnost.

„Organizatori će morati da izlože plan kako će se sprovoditi propisane mere. Komunalna milicija će dežurati i ako organizator ne sprovede sve mere, manifestacija će biti prekinuta, a organizator kažnjen“, istakla je Sotirovski.

Na spisku manifestacija koje neće moći da budu održane nalaze se i Dani bureka, „Majska pesma“,  Književna i likovna kolonija u Sićevu, Međunarodni gastro-turistički festival i koncert Omladinske filharmonije na Spomen parku na Bubnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari