Štajnfeld: Htela sam da izbegnem da otkrijem ime, ali je jedna kap prelila čašu (VIDEO) 1Foto: printscreen / Insajder

– Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje, rekla je u ekskluzivnom intervjuu za Insajder glumica Danijela Štajnfeld.

Kako navodi Insajder, Štajnfeld je naglasila da je tada bila uverena da joj javnost neće verovati u situciji kada postoji samo njena reč na njegovu. Jer on je stariji kolega, uspešan i poznat glumac i dodala da joj više nije važno ko će joj verovati.

Danijela Štajnfeld je u petak iz Njujorka gde živi već godinama, doputovala u Beograd kako bi dala izjavu tužilaštvu. U izjavi tužilaštvu opisala je sve do detalja, a u opširnoj ispovesti za Insajder glumica prvi put pred kamerama opisuje sam događaj koji se odigrao u maju 2012, navodi Insajder.

“Ja sam govorila ‘ne’ neprestano, dok god sam mogla”, kazala mlada glumica.

Danijela je u razgovoru za Insajder odgovorila na brojna pitanja pa i zašto nije odmah sve prijavila, zašto je odbijala da otkrije njegovo ime, ali i zašto je na kraju odlučila da to ipak uradi.

– Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se istakla je  Danijela Štajnfeld.

U međuvremenu su Blic i Kurir pozivajući se na svoje izvore objavili da će Branislav Lečić ići na poligraf. Navode i da su ga u vezi sa snimkom na kojem se prepoznaje njegov glas i na kojem se ne negira događaj kontaktirali ugledni mediji iz inostranstva kojima je Lečić rekao da je sporni snimak „proba nekog komada“, da je on „samo glumio“ i da će, ukoliko snimak bude obelodanjen, tražiti da bude ispitan na poligrafu.

Danijela Štajnfeld rekla je za Insajder da je to laž i da bi volela da joj neko pokaže bilo koju predstavu ili film u kojem postoje takve replike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.