SSP: Lečić će nastaviti da vređa i maltretira žene dok država ne raguje na njegovu agresiju 1Branislav Lečić Foto: Demokrate Srbije

Branislav Lečić će nastaviti da vređa i maltretira žene sve dok država ne reaguje na njegovu agresiju i nasilje koje sprovodi nad Danijelom Štajnfeld, ali i drugim koleginicama koje tuži jer odbijaju da snimaju sa njim zbog prethodnih loših iskustava, izjavila je danas predsednica Ženske mreže Stranke slobode i pravde (SSP) Ferida Čustović.

Čustović je u pisanoj izjavi navela i da SSP traži od nadležnih da po hitnom postupku zaštite glumicu Štajnfeld i druge Lečićeve koleginice, „koje su žrtve čoveka kome režimski tabloid Informer daje neograničen prostor, da vređa sve one koji neće da žmure i ćute na ono što radi i kako se ponaša“.

„Ovakvi Lečićevi napadi i njegove priče o vezama u policiji direktno obeshrabruju žene da prijave seksualne i druge nasilnike, dovode žrtve u stanje u kome ponovo prolaze kroz traumu i predstavljaju opasnu promociju naszaštilja. Obaveza svih koji se predstavljaju kao mediji je da o ovako osetljivim temama izveštavaju na način koji ih ne pretvara u saučesnike nasilnika“, naglasila je Čustović.

Ona je poručila glumcu Branislavu Lečiću da „svojim primitivnim istupima ne vređa samo Danijelu Štajnfeld, već sve žene koje smatraju da je bilo kakav oblik verbalne, fizičke i druge agresije ne samo anticivilizacijsko već i krivično delo za koje treba da odgovaraju svi koji ga počine bez obzira na društveni status koji imaju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari