Stamatović: Dijaspora treba da ima maksimalnu podršku Srbije 1Foto: N. Kovačevi

Predsednik Zrdave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas, povodom navoda o nameri Ukrajine da zabrani organizaciju Ujedinjena srpska dijaspora Evroazije (USDEA), da svaki građanin Srbije u dijaspori treba da ima maksimalnu podršku matične države.

Građani u dijaspori „moraju znati da će zvanični organi Srbije uvek stati u njihovu zaštitu kada rade na očuvanju srpskog nacionalnog identiteta“, rekao je Stamatović povodom pisanja medija da Služba bezbednosti Ukrajine želi da preko suda zabrani rad organizacije USDEA.

Kako je prenela Zdrava Srbija, Stamatović je rekao da srpska organizacija koja je registrovana u Ukrajini, ima značajnu ulogu na prostoru te zemlje i Rusije, i da je poznata po svojim aktivnostima u zaštiti srpskih interesa.

On je dodao da je na čelu USDEA bivši predsednik Skupštine dijaspore Srbije Dragan Stanojević koji je i uspešan poslovni čovek u Ukrajini, a da je ta organizacija postala poznata posebno nakon lobiranja u Parlamentu Ukrajine i usvajanju rezolucije protiv priznanja otcepljenja Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari