Stanari na Dorćolu sprečili paljenje baklji 1Foto: BoskoM /Wikipedia

Stanari zgrade u ulici Mike Alasa u beogradskom naselju Dorćol sprečili su sinoć aktiviste Srpske napredne stranke da na krovu njihove zgrade pale baklje, bacaju petarde i skandiraju opozicionom lideru Draganu Đilasu.

Stanari zgrade su ih dočekali na izlazu sa krova, na kojem se nalazi terasa, objavila je TV Nova S na svom sajtu, uz snimak događaja.

Aktivisti SNS nekoliko noći zaredom organizuju kotraproteste kao odgovor na akciju „Bukom protiv diktature“ kojom građani lupanjem u šerpe, pištaljkama i muzikom sa razglasa iskazuju nezadovoljstvo odlukama vlasti.

Kako navodi Nova S, aktivisti SNS-a dobijali su prethodnih dana pozive preko instagram profila Asocijacije mladih da nađačaju protest u 20.05, gde im je naglašavano u kojim krajevima Beograda i Srbije te večeri imaju zakazan „performans“.

Naprednjaci su ulazili u zgrade i peli se na krovove solitera, odakle su palili baklje i puštali patriotske pesme preko razglasa, a potom skandirali opozicionom lideru Draganu Đilasu.

Nezadovoljni građani su danima putem društvenih mreža delili svoja iskustva sa takvom vrstom uznemiravanja, a o tim događajima obavestili su policiju i medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari