Stanivuković: Na platama u administraciji Banjaluke ušteđeno pola miliona KM 1Foto: Twiter / Draško Stanivuković

Gradska administracija Banjaluke za prvih pet mjeseci uštedela je 500.000 KM na platama i ovo dovoljno govori koliko štedimo, rekao je na pauzi sednice Skupštine grada gradonačelnik Draško Stanivuković, prenose banjalučke Nezavisne.

Stanivuković je istakao da će uštede biti još intenzivnije po završetku nove sistematizacije, koja predviđa znatno manji broj načelničkih mjesta: „Zahvaljujući ovim uštedama možemo razmišljati o novim projektima važnim za građane.“

Stanivuković je naveo da su u petak imali dve smene u Gradskoj upravi, da je ovo poruka da će svi odgovarati za svoje postupke te da nema protekcija za bilo koju partiju. Kako je dodao, više od milion KM grad izdvaja za Turističku organizaciju, “a mi ne vidimo da se išta radi“.

Nastavak četvrte redovne sednice Skupštine grada u nedelju nakratko su pauzirali Ivan Begić i Krsto Golijanin, odbornici PDP-a u Skupštini grada, koji su došli u majicama „Stop privatnoj državi“. Nakon sastanka šefova klubova odbornika, oni su se presvukli i sednica je nastavljena, pišu Nezavisne.

Stanivuković je kao opozicioni predstavnik na novembarskim lokalanim izborima 2020. pobedio dotadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari