Stankov: Drago mi je da tužilaštvo radi svoj posao 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa Kosova i Metohije Simo Spasić biće saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu zbog sumnje da je slao preteće poruke novinaru portala Južne vesti Aleksandru Stankovu.

Pozivajući se na izvore iz tužilaštva u Nišu, Udruženje novinara Srbije (UNS) je prenelo da će Spasić biti saslušan 29. septembra posle čega će biti odlučeno da će protiv njega biti podnet optužni predlog.

Stankov je u dva navrata prijavljivao policiji da mu Spasić šalje poruke i poziva ga telefonom, da mu preti, vređa ga, psuje i kune iako ga lično ne poznaje i nije ga nikada video uživo.

Novinar Južnih vesti prvi put je prijavio pretnje 29. avgusta a poslednju poruku od Spasića.

Aleksandar Stankov kaže za Danas da mu je drago da tužilaštvo radi svoj posao.

– To je donekle i ohrabrujuće za sve kolege koji doživljavaju pretnje, pritiske i slično i koji se razmišljaju da li da ih prijave ili ne. Verujem da će se proces profesionalno i u skladu sa zakonom nastaviti i privesti kraju – ističe Stankov.

Nakon proganjanja novinara Južnih vesti, Simo Spasić je pretio i vređao novinare Danasa, N1, NovaS, NIN-a i Vremena, poručujući „da nas treba nabiti na kolac“ jer smo „strani plaćenici“.

– Oni koji ignorišu srpske žrtve, ruše državu Srbiju sa zapadnim parama, neka kupuju sanduke svojim porodicama. To sam rekao i stojim iza toga – rekao je Spasić nedavno za naš list, poručivši i da bi nas raketom trebalo lansirati u svemir, „kao što bi to uradio Kim Džong Un da živimo u Severnoj Koreji“.

Napad na nezavisne medije Spasić je započeo nakon što su Južne vesti kritikovale odluku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da njegovom udruženju da prostorije, s obzirom da mnoge NVO godinama čekaju na svoj prostor u Nišu.

Potom je želeo da da intervju niškom portalu, ali je odbijen jer urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić nije želela da mu, kao osuđenom silovatelju, da prostor, već je tražila da umesto njega dođe neko drugi iz udruženja.

Nakon toga, Simo Spasić je došao do broja novinara Aleksandra Stankova i počeo da ga zove, proganja i preti mu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari