Žrebom u Nionu, sedištu UEFA, određeni su parovi četvrtfinala Lige šampiona, a u prvim mečevima 30. i 31. marta sastaće se Lion – Bordo, Bajern Minhen – Mančester junajted, Arsenal – Barselona, kao i Inter – CSKA.

Uz prisustvo predstavnika svih osam, trenutno najboljih klubova Evrope, nekadašnja zvezda Real Madrida Emilio Butragenjo, izvlačio je kuglice iz šešira. Već posle formiranja prvog četvrtfinalnog para nastalo je komešanje u sali, jer je žreb već unapred odredio da će jedan francuski predstavnik igrati u polufinalu. Bez obzira na to da li pobedi Lion ili Bordo, Francuska će posle dužeg vremena imati tim u četiri najbolja na Starom kontinentu.

Drugi par je spojio Bajern Minhen i Mančester junajted, i to u reprizi finala iz 1999. godine. Bavarci žele osvetu za neverovatan meč u kojem su nekoliko trenutaka pre kraja vodili, a onda za samo tri minuta, golovima Šeringema i Solskjera, predali titulu „crvenim đavolima“.

U trećem paru su takođe stari znanci i ponovo učesnici jednog skorašnjeg finala Lige šampiona. Arsenal i Barselona su 2006. godine odigrali odlučujuću utakmicu u kojoj su vodile „tobdžije“, ali su posle isključenja golmana Lemana na kraju poraženi od Katalonaca golovima Eta i Beletija.

Italijanski šampion je, čini se, prošao najbolje, jer je dobio ruskog predstavnika CSKA, kojeg su fudbaleri Intera i priželjkivali. Najkonkretniji pre žreba bio je kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković, koji je pričao da žarko želi Krasićev tim u borbi za polufinale.

Revanš mečevi četvrtfinala su 6. i 7. aprila. Polufinala biće odigrana 20. i 21. aprila, odnosno 27. i 28. aprila, a finale je u Madridu na Santjago Bernabeu 22. maja.

Parovi četvrtfinala

Lion – Bordo

Bajern M. – Mančester j.

Arsenal – Barselona

Inter – CSKA

Parovi četvrtfinala Lige Evrope

Fulam – Volfsburg

Hamburg – Standard

Valensija – Atletiko M.

Benfika – Liverpul

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari