Stanovnici Kovanlučke ulice u Nišu najavili radikalizaciju protesta ukoliko im se ne završe trotoari 1Foto: učesnik blokade saobraćaja

Stanari niške Kovanlučke ulice, koji su juče blokirali saobraćaj kako bi skrenuli pažnju na problem bezbednosti u saobraćaju, najavili su da će radikalizovati protest ukoliko u ulici ne budu završeni trotoari.

Okupljeni građani su podsetili da je izgradnja trotoara započela pre dve godine, ali da su radovi stali, a bezbednost dece i drugih stanovnika ove izuzetno prometne ulice i dalje je ugrožena, jer su prinuđeni da se u nekim delovima kreću kolovozom.

Oni su upozorili da kroz tu ulicu prolazi veliki broj putničkih i teretnih vozila, kao i gradski autobusi, a pritom često voze izuzetno brzo.

„Mi smo 18. jula uputili pisani zahtev nadležnima u gradu i predali peticiju velikog broja meštana da se u roku od 30 dana krene sa nastavkom izgradnje trotoara, ali se do dana današnjeg ništa nije desilo. Očekujemo od gradskog rukovodstva razumevanje i da zbog bezbednosti naše dece koliko sutra krenu za nastavkom izgradnje trotoara u našoj ulici, u kojoj se svakog meseca desi saobraćajna nezgoda“, rekao je Slavoljub Stamenković, stanovnik Kovanlučke ulice i jedan od organizatora blokade.

Stanovnici Kovanlučke ulice u Nišu najavili radikalizaciju protesta ukoliko im se ne završe trotoari 2
Foto: Učesnik blokade

Građani su kazali da su pre dva dana, a nakon najave blokade saobraćaja, primetili mašine koje su počele da rasčiščavaju rastinje, ali da “ne smeju da se nadaju jer su mnogo puta izigrani”.

„Ne očekujemo više ništa. Juče je bio budložer da radi nešto, a sutra ga već neće biti, jer kao i obično radi se tek kada se najavi protest“, rekao je jedan od njih.

Stanovnici Kovanlučke ulice u Nišu najavili radikalizaciju protesta ukoliko im se ne završe trotoari 3
Foto: učesnik blokade

Okupljeni su, takođe, kazali da su nekima od njih počeli da stižu pozivi iz Katastra
“kako bi se najpre rešili pravno- imovinski odnosi, a onda pristupilo daljoj izradnji trotoara, o čemu je govorila i gradonačelnica”.

Jedna od učesnica blokade rekla je da je juče dobila poziv da dođe u Katastar “jer je pola ograde za petnaest santimetara izašlo na ulicu”.

“Ali, znate, nisam ja to tako pravila, nego sam kupila. Sama da pomeram i finansiram ne mogu, a ako neko hoće i može, slobodno neka dođe i neka pravi trotoar“, rekla je ona.

Gradonačelnica: Nastavljamo gradnju trotoara, tamo gde su rešeni imovinski odnosi

Gradonalelnica Niša Dragana Sotirovski je nakon najave blokade saobraćaja u Kovanlučkoj kazala da se “nastavlja sa izgradnjom trotoara, tamo gde su imovinski odnosi rešeni”.

“To su za sada najveći problemi u toj, veoma prometnoj ulici jer ima onih koji su sa ogradama izašli van svojih placeva. Stanari ulice apeluju na svoje komšije da uzurpirane trotoare oslobode što pre, kako bi se obezbedilo sigurno kretanje pešaka, posebno dece na putu do škole“, navela je Sotirovski na svojoj zvaninoj Fejsbuk stranici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari