Starije generacije sklonije širenju lažnih vesti

Ostavite komentar


  1. Nisu samo stariji skloni tome ali kod njih je to većinski rasprostranjeno. Svako ko je opčinjen mržnjom prema nečemu je laka meta fake news o toj temi. Nisu ni svesni kako ih vrte oko malog prsta kreatori tih vesti jer žele da veruju u to što čitaju jer im se sviđa. Takve ljude je lako prepoznati i svaka rasprava sa njima nema smisla jer se uvek završi svađom. Čak i kad saznaju da je neka vest u koju su verovali lažna zanemare to i sami sebe lažu.

  2. Ova vest je odličan primer lažne vesti. Koja najnovija studija je u pitanju, ko ju je sproveo, gde, na kojem uzorku, ništa ne znamo o tome. Ko će nas čuvati od čuvara? Izgleda da medijima i establišmentu (u Evropi) smetaju generalno stariji od 40 godina npr.jer misle da su mnogo manje podložni manipulaciji i indoktrinaciji, dok su mlađe generacije njihovi pravi pokusni kunići i glina za oblikovanje.

  3. Ne znam sta je gore lazne vesti ili „istinite vesti“ koje namerno izostavljaju deo istine.

    1. Poluistine maskiraju istinu i neistinu, to je saučesništvo u lošem, nedobronamernom, prevashodno po onoga ko isto čini! Žvazeologija!

  4. Da, verovatno ste u pravu – starije generacije više veruju vestima, ali ne zato što su digitalno nepismene nego zato što su odrastale u vreme kada se istina nije pretvarala u laž radi političkih poena. Znalo se šta je nedopustivo u izveštavanju, šta je sramota, šta je kažnjivo. Ako svi na vrhu vlasti bezočno lažu, a lažu., teško je starijoj generaciji da na to navikne kao na kriminal.A kad je to normalno na vrhu vlasti, onda se ni novinarima nema šta zameriti, i oni peku zanat u istom stilu – izuzev nalog broja koji su i progonjeni i često životno ugroženi.

Ostavite komentar


Društvo

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj 6

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj

Na današnji dan pre 106 godina, Gavrilo Princip je preminuo u zloglasnom češkom zatvoru Terezin. Delegacija Vlade, koja je u dvodnevnoj poseti Češkoj, položila je vence na Olšenskom groblju u Pragu i ispred ćelije u kojoj je tamnovao i stradao.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.