Staša Stojanović: Selfi poslanica nagrađena za performans 1Foto: Screenshot Instagram @1.stasa

Srbija je, nakon gotovo četiri meseca od izbora dobila 13. saziv Narodne skupštine, a mandati 250 poslanika potvrđeni su u ponedeljak. Među njima se, sa svojim Instagram performansom našla Staša Stojanović, poslanica SNS-a iz Novog Sada, koja je već svoj prvi radni dan u Skupštini obeležila selfijem, koji je izazvao pažnju javnosti.

„Vidim tema sam, a tek je dan 1. Spremala sam se za sve ovo godinama, ko misli da sam ovde gde jesam tek tako, grdno se vara. Živim za to da Srbija bude još bolje i lepše mesto za život, živim za to da nam ljudi budu zadovoljni. I da, boriću se najbolje i najsrčanije“, pohvalila se novopečena narodna poslanica na Twitteru iznad fotografije sa crvenog tepiha ispred ulaza u zgradu Narodne skupštine. Ona je, prema nezvaničnim saznanjima, zaposlena u Elektrovojvodini.

Međutim, ovo neobično ponašanje master inženjerke investicionog menadžmenta, rođene 1991. godine, nije ništa novo. Ona je poručila na Instagramu da je od ponedeljka postala „najbolja verzija sebe“ i da će „nastaviti da se poredi samo sa sobom“, jer je put kojim je prošla i školu koju je stekla i svakodnevni život koji živi veruje da je „vredan ne samo ovoga već i svega što zna i što je čeka u budućnosti“.

A od škole je, osim master diplome, dobila i diplomu akademije mladih lidera SNS-a, te je u tom maniru, ostala u javnosti upamćena po nekoliko skandala, ali i njenim aktivnim pisanjem na društvenoj mreži Twitter, vrlo često u čast predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako je sama naglasila „njen uzor“.

„Aleksandar Vučić je moj uzor. Ja to nikada nisam krila niti ću kriti. Divim mu se u svakom pogledu jer zna šta radi i njegova snaga daje nama, mlađima veliki elan da nastavimo njegovim stopama. Najbolji je predsednik kog je Srbija imala!!! Ostali su daleko iza njega“, glasi izliv iskrenosti na Twitteru, napisan 26.maja prošle godine.

I svakako tu je i njena ideja da je Vučić taj kojem se „treba doživotno klanjati“ , jer „drži politiku u malom prstu“, te da zbog toga treba da bude „doživotni predsednik Srbije“.

Svoju „slavu“, Stojanovićeva koja je ujedno i članica Glavnog odbora SNS-a i gradskog odbora te stranke, stekla je kada je na proleće prošle godine napravila „performans“ prekidajući konferenciju omladine Narodne stranke u Novom Sadu.

„Na konferenciji sam vam pokazala ko je mama. Uživo! Na vašem terenu! Tako da sve šta mi pišete na Twitteru možete mačku o rep okačiti. Uživo ste pokazali koliko ste nesposobna opozicija“, tada se pohvalila na omiljenoj platformi, na kojoj je svojevremeno istakla i da se vakcinisala i istom, kineskom vakcinom, kao predsednik Vučić.

Zbog prekida konferencije opozicije, čestitao joj je i Aleksandar Vučić, na hrabrosti, zbog čega je tada poručila da nema srećnije osobe od nje. Sada je Staša Stojanović, inače vlasnica pet rokovnika u koje zapisuje govore lidera „po par sati dnevno“, nagrađena poslaničkim mandatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.