Stefan Jovanović: Pronaći napadača na reportera Foneta, režim pokrenuo kampanju protiv novinara 1foto FoNet Božana Pavlica

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović danas je najoštrije osudio napad na reportera Foneta Marka Dragoslavića i pozvao nadležne organe da hitno pronađu i procesuiraju napadača.

„Ovo je jedan u nizu napada na novinare koji su postali svakodnevni širom Srbije. Napadi, uhođenje, zastrašivanje i ugrožavanje bezbednosti novinara su krajnje zabrinjavajući“, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da su učestali napadi na novinare posledica atmosfere za koju su lično odgovorni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica vlade Ana Brnabić i funkcioneri SNS-a na državnim funkcijama, jer oni „svakodnevno targetiraju novinare čije im se izveštavanje ne sviđa i ne uklapa se u njihovu zvaničnu partijsku propagandu kojom se bave više nego državnim poslovima za koje ih građani plaćaju“.

„Režim je istovremeno pokrenuo kampanju zastrašivanja novinara jer pokušava da ućutka sve kritičke glasove kako bi u atmosferi straha pokušao da prikrije istorijsku izdaju Kosova i Metohije koju Vučić uveliko sprema“, rekao je Jovanović.

Jovanović je podsetio da je samo tokom prošle godine zabeleženo više od 110 napada na novinare u Srbiji.

Dragoslavić je napadnut tokom skupa „Studenti za Kosovo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari