Stefanović: Kriminalne grupe u regionu odlično sarađuju 1

Saradnja između organizovanih grupa u našem regionu svakodnevno napreduje, pa stoga saradnja naših policija mora biti bolja od njihove, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, u Trstu, na završnoj ministarskoj konferenciji Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je, na konferneciji u okviru projekta IPA 2013 za Zapadni Balkan, rekao da odgovor nikad ne sme biti deklarativan, već se kroz konkretne akcije mora pokazati nulta tolerancija prema organizovanom kriminalu i korupciji, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zato je pravovremena razmena informacija i uzajamna saradnja naših kriminalističkih policija veoma važna, poručio je Stefanović, na konferenciji u kojoj su učestvovali i ministri unutrašnjih poslova Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

On je rekao da je zahvaljujući dobroj saradnji na ovom projektu srpska policija imala više od 80 operativnih sastanaka i 35 konkretnih akcija koje je sprovela zajedno sa Italijom i drugim evropskim partnerima.

Upravo je sklanjanje ogromne količine narkotika sa naših ulica, daleko od naše dece, najveća dobit ovog projekta, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari