Stefanović najavio nova ulaganja za remont aviona 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović“ u Batajnici gde je istakao da je ta ustanova „blago“ srpske vojske i da je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se odvoji još osam i po miliona evra za unapređenje kapaciteta i proizvodnih procesa.

„Sredstva su iskorišćena za unapređenje kapaciteta, renoviranja hale koja služi za vazduhoplovni program, za remont i popravku aviona i helikoptera, ali i za završetak farbare i unapređenja proizvodnih procesa“, rekao je Stefanović, prenelo je ministarstvo odbrane.

On je podsetio da Zavod radi remont aviona koje koristi Ratno vazduhoplovstvo, pre svega aviona tipa „orao“ i „super galeb“, ali i remont helikoptera tipa „gazela“.

Prema njegovim rečima, jedan od ključnih problema je nedovoljna popunjenost kadrom, koja će se rešavati u narednom periodu.

„Očekujem da Zavod dođe do kapaciteta da može da ‘izbacuje’, da tako kažem žargonski, bar dva do tri ‘orla’ godišnje, dakle, da remontuje na takav način avione i tako ćemo imati pun kapacitet da sa gotovo 500 radnika možemo da vratimo nekadašnju staru slavu ‘Mome Stanojlovića’, a ovi ljudi koji imaju ogromno iskustvo jedno su od blaga naše Vojske koje ne smemo nikada da izgubimo“, naveo je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari