Stefanović: Novi oficiri veliko pojačanje za Vojsku Srbije 1Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je novih 135 oficira koji će danas biti promovisani, veliko pojačanje za Vojsku Srbije (VS) i da pokazuju sve veću zainteresovanost za vojni poziv.

„Njihova zainteresovanost je veća jer vide da i njihova vojska jača, a vojska jeste garant snažne i suverene Srbije“, rekao je ministar RTS-u.

Dodao je da se vojska trudi da popuni kapacitete, što nije lako u celom svetu, jer zbog jače privrede postoji veća konkurencija.
Stefanović je dodao da Vojsci Srbije „trebaju piloti, tenkisti, lekari i inženjeri, specijalci, artiljerija“, kao i da postoji mnogo mogućnosti za napredovanje.
Stefanović se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za najavljeno četvrto povećanje plata pripadnicima VS, 25 odsto od januara iduće godine. „Moram da kažem i da je veliki državni projekat koji je on započeo, subvencionisanih stanova za službe bezbednosti za 500 evra po kvadratu, veliki stimulans za mlade ljude koji planiraju da rade u vojsci“, rekao je ministar odbrane.

Potvrdio je da je Srbija zainteresovana za turske bespilotne letelice i da će stručnjaci vojske detaljno proučiti potrebe i napraviti planove nabavke.

Promocija novih oficira zakazana je za danas u 10.00 ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.