Stefanović obišao baze "Grlić" i "Veliki trn" u Kopnenoj zoni bezbednosti 1Foto: Ministarstvo odbrane (mod.gov.rs)

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u bazama „Grlić“ i „Veliki trn“ koji su angažovani na zadacima obezbeđenja administrativne linije i kontrole Kopnene zone bezbednosti i učestvovao sa njima u patroli.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ministar Stefanović je tom prilikom poručio da će država nastaviti da jača Vojsku Srbije, jer zna da je to „jedini garant da će naš narod nastaviti da živi u miru i stabilnosti“.

„Danas imam priliku da sa patrolom naše vojske, pripadnicima Treće brigade Kopnene vojske, obiđem deo patrolnog puta koji oni svakodnevno prelaze od baze „Grlić“ do baze „Veliki trn“. Ovo je deo Kopnene zone bezbednosti koji naša vojska čuva svakoga dana i brine da naši građani budu bezbedni i sigurni. Mi ćemo nastaviti da investiramo u naše vojnike i da ulažemo i u novu opremu i naoružanje, ali sa ciljem da zaštitimo svoju zemlju. Nećemo nikada biti bilo kome pretnja, niti Srbija želi da sa bilo kim ratuje, niti da ugrozi bilo čiju stabilnost i bezbednost, ali znamo da je jedini garant da mi ostanemo bezbedni i sigurni i da naš narod mirno živi da imamo snažnu Vojsku“, rekao je Stefanović.

On je istakao da je zadovoljan jer je imao prilike da vidi da su vojnici i opremljeni i obučeni.

„Potrudićemo se koliko god budemo mogli da oni i u narednom periodu imaju najsavremeniju opremu koja će olakšavati njihove dužnosti i zadatke, ali sam potpuno impresioniran i njihovom požrtvovanošću i posvećenošću. I koliko obilaze teren i koliko to rade profesionalno i koliko su na usluzi svakom stanovniku koji živi u ovom delu Kopnene zone bezbednosti. Žao mi je i što nisu svi u našoj zemlji tako dobronamerni prema našoj vojsci i što vrlo često ospu i paljbu i kritike na naše opremanje i naoružavanje, a istovremeno nisam čuo da tako nešto rade kada se dešavaju pokušaji kreiranja nekakve takozvane kosovske vojske. Voleo bih da u budućnosti svi zajedno budemo složni, jedinstveni u tome da podržimo Vojsku Srbije i da podržimo našu Srbiju u svim izazovima koji su pred njom“, istakao je Stefanović.

U saopštenju se navodi i da je Stefanović prilikom današnjeg obilaska razgovarao sa pripadnicima Vojske Srbije o izazovima sa kojima se susreću tokom izvršavanja zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti.

O stanju i zadacima baza, kao i o značajnim događajima u odseku odgovornosti ministra Stefanovića informisali su komandir baze „Grlić“ kapetan prve klase Milan Milosavljević i komandir baze „Veliki Trn“ major Milan Kuburić, dodaje se u saopštenju.

Današnjem obilasku pripadnika Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti prisustvovali su zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Dragan Antić i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.