Stefanović: Policiji veće plate sledeće godine 1Foto: Fonet/MUP

Povećanja plata u policiji će biti početkom sledeće godine, ali koliko će procenata to iznositi još se ne zna, treba sačekati konačne procene a detalji će se znati sledeće sedmice, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Rad Vlade je bio izuzetno dobar i ima prostora za veće povećanje plata, rekao je Stefanović novinarima posle predavanja o bezbednosti učenika, kojem je prisustvovao u školi na Bežanijskoj kosi.

On je poručio da će se, u skladu sa mogućnostima i porocenama bezbednosti, povećavati broj školskih policajaca, a doći će i do „preraspodele snaga“ u nekim policijskim upravama, kako bi se bezbednost učenika povećala.

Stefanović je ocenio da će predavanja stručno osposobljenih policajaca, a ima ih 2.000, u svim školama u Srbiji pomoći deci četvrtoh i šestog razreda da se upoznaju sa opasnostima koje im prete, „da ne budu ničiji plen“.

U ta predavanja će, kako je naglasio, biti uključeni i penzionisani policajci, ljudi sa velikim iskustvom i znanjem, što treba iskoristiti.

Upitan da prokomentariše napada na novinarke televizije Pink, Stefanović je istakao da policija ne deli novinare po tome za koji medij rade i da će sve da ih zaštiti, jer nasilje u društvu ne sme da se toleriše.

Apsolutno osuđujemo sve napade na novinare, rekao je on i pozvao i novinare i njihova udruženja da sve pretnje odmah prijave, a ne da „posle pet dana objavljuju to na Tviteru“.

Stefanovićć je podsetio da je policija do sada reagovala na svaku pretnju upućenu preko društvenih mreža bilo nekom novinaru ili političaru, i da će to činiti i ubuduće.

Za napad na novinarke Pinka u subotu tokom protesta Dveri Stefanović je konstatovao da su to stvari koje moraju ne samo da se osude, nego da se ne dozvoli da se ponove.