Uhapšene četiri osobe zbog napada na Albance 1Nebojša Stefanović Foto: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni u Futoškoj ulici, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako je naveo, policija je posle intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično delo. Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage.

“Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine“, naveo je ministar.

Policija u Novom Sadu uhapsila je V. R. (1996), D. R. (1995), M. Z. (1999) i J. P. (1994) zbog sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda kada su u nedelju, oko pola tri ujutru, u Futoškoj ulici pretukli i naneli teške telesne povrede dvojici mladića albanske nacionalnosti.

U saopštenju MUP se navodi da su povrede dobili devetnaestogodišnjak iz Prizrena, a lakše povrede je dobio dvadesettrogodišnjak iz Novog Sada. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Privedeni i za tuču u „Beton hali“

„Policija je, takođe, identifikovala i osobe koje su u subotu uveče učestvovale u tuči u jednom ugostiteljskom objektu u „Beton hali“ u Beogradu. Neki su već privedeni, dok se za ostalima intenzivno traga i očekujem da oni uskoro budu uhapšeni”, naveo je Stefanović.

On je istakao da Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno.

“Ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni”, navodi se u pisanoj izjavi ministra Stefanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari