Stefanović: Većina mladih na dobrovoljnom služenju vojnog roka želi da ostane u vojsci 1Foto: MOD

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je većina vojnika generacije koja je trenutno na dobrovoljnom služenju vojnog roka izrazila želju da karijeru nastavi u Vojsci Srbije i nakon šest meseci dobrovoljnog služenja.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Stefanović je prilikom obilaska dobrovoljaca martovske generacije i polaznika Osnovnog kursa za podoficire rodova pešadije i artiljerije, koji se obučavaju na poligonu „Pasuljanske livade“, razgovarao sa više od 100 njih.

Ministar je prisustvovao uvežbavanju u pešadiji i u artiljeriji i istakao da je mu je „izuzetno važno“ što je video da su mladi vojnici motivisani, zadovoljni instruktorima i vremenom koje su proveli u vojsci.

Stefanović je naglasio i da je zadovoljan što je Komanda za obuku razumela da je važno da se mladima tokom služenja vojnog roka obezbedi da „što više budu vojnici“, odnosno da što više vremena provode sa svojim starešinama u obuci i imaju što više gadjanja ličnim streljačkim naoružanjem i oruđima svog roda.

„I vidim izuzetan napredak i koliko Komanda za obuku svake godine poboljšava svoj rad, koliko se ljudi trude i koliko naprave zaista dobre vojnike za kratko vreme“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari