Stefanović:Brzo rešenje slučaja Nana 1Foto:FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su, posle ubistva ispred kluba „Nana“ na Senjaku četiri osobe privedene, a da se za dve još traga i da veruje da će taj slučaj biti rešen vrlo brzo.

On je, posle obeležavanja Dana Specijalne antiterorističke jedinice, novinarima rekao da se radilo o sukobu gostiju sa obezbeđenjem kluba.

Da se, nakon što su dan kasnije bačeni „molotovljevi kokteli“ na „Nanu“, čekaju rezultati istraga, da se vidi šta se zapravo dogovdilo i tek tada će imati više informacija.

Stefanović je negirao da se poslednjih dana u Srbiji desio „talas nasilja“ i objasnio da se radi o „potpuno nepovezanim događajima“.

On je napomenuo da je, povodom paljenja automobila zamenika načelnika niške policijske uprave, policiji u tom gradu dao „kratak“ rok da reši slučaj, i objasnio da se to mora rešiti jer ako policija nije u stanju da zaštiti sebe, kako će moći građane.

Upitan o istrazi nasilja na fudbalskoj utakmici Partizan – Crvena zvezda i učešću huligana iz drugih država, Stefanović je odgovorio da je slučaj složen i da MUP ne želi da prejudicira šta se sve dogodilo dok ne budu dobijene potpune informacije.

Stefanović je, međutim, rekao da postoji „značajna upletenost kriminogenog faktora“, ne samo iz Srbije nego i iz regiona“ i da „postoji sumnja da je to više od obračuna navijača“.

On nije želeo da precizira o čemu se radi ni koji je bio cilj nereda, objašnjavajući to razlozima istrage, ali je najavio da će u vrlo kratkom roku biti prikupljeno dovoljno informacija da se čitav slučaj prosledi tužilaštvu, pa da oni odluče o daljim koracima.

Da ne bih prejudicirao, čekaćemo da profesionalci iz policije urade svoj posao, naglasio je Stefanović i dodao da policija ima dosta podataka o slučaju – video snimci, informacije, „pregršt svedoka“, kao i iskazi uhapšenih.

On je, upitan da li je organizator nereda osoba čiji se inicijali pominju u novinama, odgovorio da je policiji poznato to ime, „a da li je bio organizator ili ne, čeka se izveštaj policije i svi elementi, ali postoje određene sumnje“.

Stefanović je rekao i da Bezbednosno-informativna agencija radi na tom slučaju i razmenjuje podatke sa državama iz kojih su huligani došli, a najavio je i da će na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti biti analizirano delovanje svih službi, da se vidi da li je neka zakazala.

On je ocenio da je, kako bi se stalo u kraj huliganima na utakmicama ali i u svakodnevnom životu, potrebno da država pooštri kaznenu politiku, jer su jedini način oštrije zatvorske kazne, a ne da se desi da neko kod koga je pronađeno nelegalno oružje dobije uslovnu kaznu, ili nošenje „nanogice“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari