Stefanu Milenkoviću uručena Februarska nagrada na svečanosti povodom Dana grada Novog Sada u Srpskom narodnom pozorištu 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je Februarsku nagradu ovogodišnjem dobitniku, violinisti Stefanu Milenkoviću, na Svečanoj akademiji, koja je održana povodom 275. rođendana Novog Sada u Srpskom narodnom pozorištu.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Svetski priznati umetnik, novosadski univerzitetski profesor i umetnički direktor Gradske koncertne dvorane Stefan Milenković se zahvalio Gradu.

Stefanu Milenkoviću uručena Februarska nagrada na svečanosti povodom Dana grada Novog Sada u Srpskom narodnom pozorištu 2
Foto: Grad Novi Sad

„Moj život u Novom Sadu je neverovatan, imamo puno prijatelja, ali naravno, puno je i odgovornosti. Prošla godina je obilovala projektima, a neki od njih su stvaranje gudačke reprezentacije mladih izvođača „Grmi“, zatim festival Kamerne muzike „Blisko“, a održan je i drugi internacionalni kamp za violiniste. Moj tim i ja predano radimo i na stvaranju novog identiteta koncertne dvorane Grada, tog novog hrama kulture u Novom Sadu. Hvala na poverenju svima, a moja poruka za mlade, talentovane ljude je da ne možete preterati u veličini vaših snova, zato sanjajte velike snove“ rekao je Milenković.

Gradonačelnik Novog Sada istakao je da je dobitnik ovogodišnje Februarske nagrade, od cele planete odabrao baš Novi Sad za svoj grad i u ime svih Novosađana, najiskrenije mu čestitao.

„Hvala mu za izuzetan doprinos kulturi grada i društva u celini, a naravno i na tome što je izabrao Srpsku Atinu za svoj dom. Svim građankama i građanima čestitam 1. februar, Dan grada Novog Sada“, rekao je Đurić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari