Stojan Radenović: Skromni matematičar

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Razumeo sam sa je profesor zbog losih mat. Uslova napustio Srbiju i to predsednik sada hoce da ispravi. Jedno se prica a drugo radi inace profesor ne bi otisao. Kada bi profesora nagradili kao sto npr. nagradjuju bronzanu medalju u nekom sportu, nagradom od 20.000 evra za svaki objavljeni rad i penzijom od 40.g od 150.000 din koliko imaju osvajaci medalja,profesor sigurno ne bi otisao. Ali, red velicina u Srbijo je van pameti, sport, estrada… na prvom mestu.

    1. Profesor nije dobar za „balkon“ pa nije ni upotrebljiv za distraction raje u Srbiji. U ovoj zemlji bolje juriti loptu 7-8 godina i obezbedjen do kraja zivota.

    2. Ama sportisti Čavić, Higl,…., more dobiše i STANOVE…..Bilo je u novinama, videla sam slike, gde živi Radenović, nešto poput uske garaže, sve nabacano i ispreturano,….gragično….baš je skroman….

  2. Uz svo duzno postovanje prema ovom izuzetnom naucniku…

    Ne treba da izrazi spremnost da se vrati pod okrilje BU, ukoliko mu ponude „nešto sitno, kupe laptop“…

    Treba da izrazi spremnost da se vrati ako mu daju makar 80% plate koju prima u SA. Kada se ima za crkve od 3 miliona evra koje se stvore od mesecne plate od 800 eura, i za 24 stana u Bugarskoj koji se kupe od mesecne plate od 1000 eura, i za vile na Dedinju kupljene od kradje reka, i za stanove od 180 kvadrata za ljude mladje od 30 godina, pa ima se valjda i za nesto vise od laptopa, 1000 eura i garsonjere za takvog naucnika.

    Na taj nacin, kada bude imao platu i uslove rada koje zasluzuje, moci ce i da donira za humitarne akcije i doprinese svojoj drzavi, mnogo vise nego da sedi u podrumu i daje poruku da je normalno da naucnik takve velicine sedi u podrumu sa laptopom dok mu je egzistencija ugrozena.

    A ovoj drzavi je vec sasvim dovoljno doprineo time sto joj dao skoro 70 godina svog zivota.

  3. Niko se nije tako javno nalupao šamara, i to pred kamerama Oinka, u direktnom prenosu kao ovaj profesor Stole. Sve je zvečalo, a Vučić je samo trepćao kao beba na tuti. Takvo šamara je leskovačkog Davida Štrpca zvoniće u ušima gledaoca Oinka danima, a Vučić trebati najmanje 10 vanrednih konferencija za štampu i direktnih tv prenosa da da sanira posledice njegovog rešenja za Šangajsku listu. Dokle je sve to otišlo pokazalo je panično grana je rukama njegove savetnici da kamerman hitno prekinu snimanje. Vučić je ovom prilikom prošao gore nego u Srebrenici.

  4. „…Александра Вучића с најцитиранијим српским научником у свету, математичарем Стојаном Раденовићем, а коме је присуствовао и министар финансија Синиша Мали, ….“
    Ja pao sa stolice kad sam ovo procitao!

  5. Sta na sve ovo kazu u rektoratu BU? Sta kazu akademici u SA? Cute, ne glasaju za one koji pisu radove priznate u svetu nego odlucuju po babu i stricevima a ponajvise po zeljama politicarima. Eto i doktor plagijator se nasao da pripomogne!!! Besuda zemlja.

  6. Zazelece drumovi Turaka al Turaka onda biti nece (Prof.dr.Radenovic u Saudijskoj Arabiji, prof.dr.Stojkovic na Harvardu a obojica Leskovcani i ko zna ko jos sve ne a politicari na celu sa AV/SNS gledaju „svoja“ posla!!!

    1. Ma svi se prave blesavi,pa ce i Predsednik,koliko od sutra da broji kako matematika kaze ,a ne Dr Nesa iz Centra Sava…
      Steta,sto Predsednik nije odigrao partiju saha sa profom,tek da mu ukaze postovanje uz obecanje…

  7. Stojković je svojim mejlom Šarčeviću zaslužio veliko poštovanje. A ovaj pezioner Radenović, svojim klanjanjem pred Vučićem i Šarčevićem, postao je sledbenik Mikija Manojlovića, …, iako je pokušavao da glumi Davida Štrpca. Pa njih dvojica su uništili nauju i istraživanja u Srbiji,

  8. Ma, kupiće mu Vučić DVA laptopa i daće mu DVA sitna bakšiša, što će ga učiniti DVA puta većim predsednikom i darodavcem. Meni je nejasan ovaj naučnik, jer ako je već nezadovoljan otišao Saudijcima, kako može da radi iz podruma? S druge strane, Vučko ga se dočepao jer je zaista (pre)skroman, pa će da se kiti njime poput pauna.

  9. ОЗАРЕНИ ОСМЕХ НАУЦИ?

    Председник ће вратити професора математике Стојана Раденовића да потписује радове за Србију, али то није довољно. Треба да се бори против доктората плагијата и куповину диплома, а не да их здушно подржава. И ту лежи зец за стрмоглави пад рејтинга Београдског универзитета (БУ). Форсирање доктора плагијатора и оних кадрова са купљеним дипломама, осим упропашћавања науке и земље, утичу и на углед Универзитета. Свака част професору, кога се сада сетили, али једна ласта не чини пролеће! Председник сада је чуо за изврсног професора Раденовића и ко бајаги одушевио се, а зец лежи у то што рејтинг БУ пада, не због једног професора, већ због накарадне политике и форсирања професора блиских странака на власти и још су климоглавци и полтрони, а честити и врсни професори и стручњаци бачени су на маргинама друштва. Тако професори немају ни компјутере и раде по подрумима, а елита блиска властима и плагијатори живе раскошно и упропашћавају оно што им је при руци. Јефтино ће придобити професора Раденовића за један лап топ, а пензија бедна и није му интересантно њено повећање, јер зна колико лажу.

    1. Ne znam da li se secate da je upravo ovaj profesor branio doktorat doticne persone od „zlih“ profesora koji su pokazali da je plagijat? Verovatno je jos tada zasluzio postovanje vrha partije.

  10. Значи није довољно што се: Др. Стефановић, Др. Мали, Др. Михајловић, потписују на решењима за годишњи одмор ?

  11. Ljudi kako ne razumete? Deda ce da objasni Sarcu i Malom kako se pisu radovi za sci listu, i oni ce dobiti partijski zadatak da u jednoj podrumskoj prostoriji svaki dan neumorno pisu radove. I za to ce dobiti deo budzeta jer su im male plate. Zato su se sastali. Pa ovo je nevidjena zajebancija!!! A deda Stole nema lap top pa otisao kod kralja Sauda da mu kupi posto ne voli lovu…. mozda je taj od Sauda izgubio pa trazi novi. Ili je za Sauda pisao rukom pa mu Arapi prekucavali. I nedavno je pisao text kako Mali nije plagijator nego divan decko. Ovaj deda me podseca na onog Belog pred prosle izbore. Deda potpisuje za koga god, ko da kintu…I sve lazno, jer ne radi ni kod Sauda ni na BU. Al mnogo je skroman. Ne kapira da Sangajska lista ne sluzi za to da se lazno potpisujes za lovu, nego za ocenu nastave i kvaliteta istrazivanja na univerzitetima.

  12. Svaki vladar nad Srbima , ima svoga Aliju Sirotanovica. Ne mogu a da ne povucem paralelu sa lopatom i laptopom, odnosno onim cuvenim rudarom koji je na pitanje onog najveceg vlastodrsca koga i dan danas Srbi najvise vole,( ovaj danasnji ga verno kopira) odgovorio;“ da mu samo treba jos veca lopata“. Nazalost i dobio je samo to a znamo da je umro u najvecoj bedi. Cini mi se da je propagandna matrica ista i sa ovim cenjenim profesorom koji eto sve ima u svom malom podrumu samo mu fali jedan obican laptop da moze vise da radi……

  13. Koliko vidim cenjeni profa je integralni deo sitematskog me(r)dijskog sluđivanja. Skromni i genijalni Vođa, Đelić, Krstić, Radenović, Mali, Jezda, Dafina….

  14. Meni je zanimljivo da uvazeni kolega potencira da je stekao poverenje da bude recenzent u uglednim casopisima. Ukoliko je to za sta ga mediji predstvaljaju, trebalo je da najmanje bude urednik (editor) ili pomocni urednik (associate editor). Nesto mi u ovoj prici ne stima.

    1. Ni meni,

      Koliko mogu da vidim na Google Scholar, h-index mu je 46, a ukupan broj citacija manji od 8000, sto nije za podcdnjivanje, ali je daleko od „napretka od 100 mesta na Sangajskoj listi“. Primera radi, jedan od mojih saradnika ima 192,700 citacija i h-index 182.

      1. Miko izdajice!
        Zar tako, brojevima po mom svetskom profi sa mog pravoslavnog mašinca?

  15. Prof. Stojan Radenovic je nedavno bio predcednik komisije za skandalozni izbor Vesne Todorcevic sa FON-a u zvanje naucnog savetnika MI SANU i sad on kritikuje neistomisljenike! Sramota!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.