Stojanović: Svi zagledani samo u svoju istoriju

Objavljena deklaracija "Odbranimo istoriju" kao zaključak projekta "Ko je prvi počeo? - Istoričari protiv revizionizma"

Ostavite komentar


  1. Nikako da saznamo imena istaknutih istoričara iz regiona?!? Stalno se vrte imena Stojanović i Bešlin! Ako su oni relevantni u regionu, onda neka bude, mada nisam ubeđen!. Namera je dobra, ali izvodjači radova su poznatiji po političkom nego po naučnom delovanju!

  2. Stojanovicka a narocito Beslin istoriju veoma cesto koriste za promovisanje pojedinih politickih interesa, za sta je npr. Beslinovo gostovanje na milogorskoj rezimskoj televziji odlican primer. Iako je sama inicijativa dobra, ne moze se imati poverenje u ovakve kao sto su Beslin i slicni.

    1. O „istaknutim istoričarima“ poput gospodje Stojanović, i ovog Bešlina, iluzorno je trošiti reči. Čovek bi morai biti krajnje retardiran pa da ne vidi i shvati šta je zadatak ovih „istaknutih istoričara“? Ne razumem ni u čemu se ogleda „dobrota“ ove inicijative, koju većina ljudi, poput papagaja, ponavlja? Da li još uvek, u ovom narodu, postoje ljudi, koji misle da će Hrvati , Bošnjaci, Albanci ili bilo koji drugi narod, sa ovih prostora, pristati na, kako neko to nazva „zajedničku multiperspektivnu istoriografiju“?! Ne mogu da verujem? .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.