Aranđel Urošević (58) iz sela Suvi Do kod Žagubice, bivši vozač u RTB Bor, zalutao je po magli, kiši i susnežici kada je pošao na salaš koji se nalazi na mestu ,,Četiri bare“ na obroncima planine Beljanice. Posle tri dana pronađen je mrtav. Obdukcijom je utvrđeno, po rečima njegovog sina Radomira (34), da je Aranđel stradao od hladnoće jer je na Beljanici bilo 25 centimetara snega.

– Kako se te večeri nije pojavio ja ga oko 21 sat pozovem mobilnim telefonom i on mi kaže da je zalutao, da po bespućima hoda već tri sata i da mu se čini da se nalazi na mestu zvanom Stenke i da je upao u neki potok uz čije strme strane ne može da se uspenje. Rekao mi je da će tu da ostane do jutra i poručio mi ,,valjda ćeš da naiđeš na mene“. Te cele noći tražio sam ga po kiši, susnežici i magli po Stenki i druga dva potoka ali od oca ni traga. Ujutro pozovem petoricu drugara i tražili smo ga celi dan. Kontaktirali smo sa ocem ali on je teško pričao i rekao je da ne može da ustane, da se smrzo i da čim ustane okreće ga vrtoglavica i pada. Objašnjavao nam je da se nalazi 3o do 4o metara od potoka, ima neka rudina i bukve velike i male, sa suzma u očima priča Radomir.

Njegova sestra Radica kaže da je sutradan, u sredu 19. maja, mobilnim telefonom razgovarala pet šest puta sa ocem. Prilikom tih razgovora primetila je da je otac iznemogao i poslednji put kada se čula oko 14 sati gotovo da više nije mogao da priča i na njeno pitanje ,,Da li te je Rade našao?“, odgovorio je ,,Tu je negde“. Kako otac nije i dalje bio pronađen ona je u popodnevnih satima otišla u policiju u Žagubici da potraži pomoć.

-Negde oko 14,3o odem kod njih i tražim da lociraju mesto mog oca na osnovu mobilnog telefona. Rečeno mi je da treba da zovu glavnog u policiji, pa će da mi jave. Kada su me pozvali rekli su mi da mora da se piše neki zahtev i da se šalje za Beograd i dok to stigne proći će tri do četiri dana. Pomislila sam da možda može da mi pomogne Telekom, pa sam zvala devera u Boru i on je kontaktirao i policiju i rečeno mu je da to može samo u izuzetnim slučajevima kada se lociraju kriminalci, suznimočima ispoveda se Radica.

Pretraživanje terena u sredu nije dalo nikakve rezultate. Oko 2o,3o , kada je već bio pao mrak, Radomir se sa drugarima vratio u Žagubicu. Ispred policije već se bilo okupilo 2o do 3o njegovih drugova i drugara njegovog oca.

– Od policije ništa nisam tražio, pitao sam samo da li mesto mog oca može da se locira ali nikakav odgovor nisam dobio. Drugari su mi ispričali da su oni navodno od policije tražili neku jaču lampu za traganje noću ali im je rečeno da to ne mogu da dobiju jer se policija time duži. Te večeri uspeli smo da obezbedimo i dvojicu šumara koji poznaju teren i kamionom oko 22 sata krenuli u novo pretraživanje terena. Traganje po mestimičnom snegu, jer ga je na Beljanici bilo 25 centimetara, trajalo gotovo do same zore. Jedna grupa uspela je u potoku oko pola tri blizu mesta Krivulja da pronađe mog oca. Nađen je pored jednog kamena, sa šakom preko glave a metar dalje od njega biio je mobilni telefon. Obaveštena je policija koja nam je rekla da ništa ne diramo a obukcijom, kako mi je meni je doktorka rekla, otac je nastradao od hladnoće, kazuje Radomir.

On i sestra za smrt oca ne žele nikog da okrive. Kažu da su samo ispričali ceo događaj onako kako se zbio.

Povodom ovog slučaja sa tragičnim završetkom požarevačka policija saopštila je da policijskoj stanici Žagubica, nije prijavljen nestanak lica Aranđela Uroševića (1952) iz Suvog Dola, te policija nije mogla da adekvatno reaguje s obzirom da nije ispoštovana procedura za prijavljivanje nestalih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari