Štrajk upozorenja u Krušiku, radnici se okupili ispred pogona u krugu fabrike 1Foto: Đorđe Đoković

U valjevskoj vojnoj fabrici „Krušik“ u toku je štrajk upozorenja, na sat vremena obustavljena je proizvodnja i radnici su se okupili ispred pogona u krugu fabrike, piše portal Direktno.

Nezadovoljni radnici traže povećanje plata za 10 hiljada u neto iznosu da bi, kako kažu, bar donekle zarade pratile inflaciju. Inače, prosečna zarada u vojnoj fabrici u Valjevu je 64.500 dinara.

Štrajk su pokrenuli nezadovoljni radnici Krušikove Livnice, a potom je podržan i od radnika iz drugih pogona vojnog dela fabrike. Štrajk su podržala i četiri reprezentativna sindikata u fabrici – Sindikat Sloga, Samostalni sindikat, Nezavisnost i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije.

U utorak, 28.aprila, u Krušiku je održan sastanak štrajkačkog odbora, predstavnika sindikata i rukovodstva fabrike na čelu sa direktorkom Jovankom Andrić, ali kako N1 nezvanično saznaje nije postignut nikakav dogovor. Navodno, fabrika se nalazi u periodu oporavka i vraćanja dugova i nije u prilici da izdvoji sada sredstva za povećanje zarada radnicima.

Fabrika „Krušik“ upošljava oko 2.300 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari