Stranka Zajedno: Sraman način da se Zrenjanincima naplaćuju opomene zbog duga za parking 1foto Nadica Jakovljev/Danas

Gradski odbor stranke Zajedno u Zrenjaninu izrazio je zabrinutost jer su na adrese Zrenjaninaca počele da pristižu opomene pred utuženje zbog neplaćenog duga za parkiranje.

Osim što Zrenjanin nema adekvatno obeležena parking mesta, ova stranka ukazuje i da je pravo pitanje kako je firma SDB Team doo iz Zrenjanina za samo četiri meseca od svog osnivanja i osnivačkim ulogom od 100 dinara postala vlasnik potraživanja na osnovu neplaćenih parking karti.

„O ovom slučaju obavešteni smo od strane građana na čije adrese su pristigle opomene gde se dug od 1200 dinara uvećava na 6000 dinara na ime sastavljanja advokatske opomene za utuženje. Sraman način da se ljudima kojima je inflacija pojela i ono malo primanja nedovoljnih za dostojanstvenu egzistenciju, uzme još novca i iz državne firme prelije u džepove partijske klijentele“, navde u GO Zajedno.

Gradski odbor stranke Zajedno pozvao je lokalnu vlast u Zrenjaninu kao i nadležne u JP „Pijace i parkinzi“ da se ne hvališu kupovinom „oka sokolovog“ i novog pauka, kojima se vozači kažnjavaju, već da obeleže parking mesta,, urede parkinge i obezbede olakšice vozačima.

Kako navode, sva je prilika da nova vozila treba da služe za punjenje kase nadležnog komunalnog preduzeća.

„Manir je ove vlasti da probleme rešava u dubokom nerazumevanju uslova u kojima isti nastaju, kao i uspostavljanjem mehanizma kažnjavanja i drakonskih kazni. Podsećamo ih da su vršioci funkcija lokalne vlasti i da su na čelu preduzeća koja treba da se bave rešavanjem konkretnih komunalnih i lokalnih problema od kojih ćemo pobrojati samo neke iz domena ovog preduzeća“, navode u stranci zajedno.

Oni zahtevaju obeležavanje parking mesta na postojećim parkinzima u centru Zrenjanina i po naseljima, da ne bi građani parkirali po trotoarima i na samom kolovozu.

„Tražimo rešavanje problema parkinga koji se nalaze kod Velike pijace i preko puta Specijalističke poliklinikr, gde postojeći parkinzi nisu privedeni nameni, Predlažemo da se prvih sat ili dva parkiranje u gradskim zonama i pijacama ne naplaćuju, čime bismo pomogli trgovcima i ugostiteljima u ulicama gde se vrši naplata parkiranja“, navode u GO Zajedno Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari