Stručna praksa za 412 studenata 1Foto: Fonet

Ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević potpisali su danas Protokol o saradnji kojim je obezbeđena stručna praksa za za 412 studenata sa 10 fakulteta u institucijama i javnim preduzećima iz resora tog Ministarstva.

U izjavi medijima posle potpisivanja protokola, Mihajlović je rekla da misli da je to način da ti studenti dobiju praksu i nadu da će doći do posla u tim preduzećima i institucijama.

Mihajlović je rekla da će se studenti sa 10 fakulteta prijavljivati na konkurse i ići na praksu u firme kao što Železnice Srbije.

Osim te državne firme, studentima se nudi mogućnost sticanja prakse i u firmama Aerodrom Nikola Tesla i Air Serbia, Kontroli leta, Putevima Srbije Saobraćajnom institutu CIP i agencijama i sektorima unutar Ministarstva.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević je precizirao da će konkurs za praksu biti objavljivani na sajtu Univerziteta, dodajući da će studenti, pre svega sa tehničkih, ali i sa drugih fakulteta, ići na praksu u tri ciklusa.

On je rekao da Univerzitet, kao vodeća visokoškolska ustanova u Srbiji i regionu, želi da pruži dodatnu podršku studentima u pripremama za budući poziv i podsetio da je 2006. osnovan Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata koji posreduje sa firmama i ministarstvima oko prakse za studente. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari