Da li treba vratiti profesore fizičkog u niže razrede škola?

Struka za vraćanje profesora fizičkog vaspitanja u niže razrede

Ostavite komentar


  1. Neće klinci da se spremaju za olimpijske igre pa da im treba profi trener. Dovoljno je da ne sede ceo dan za računarom i ne bulje u telefon. Dečje igre loptom, penjanje, vožnja bicikla, jurke, žmurke su sasvim dovoljne za pravilan razvoj. Iz to većina profesora fizičkog koje poznajem ništa i ne radi, puste đake da lenčare, a oni se sklone u neki ćumez i jedu i piju. Na kraju daju petice i niko ih ne dira. Trebalo bi im uvesti normu 40 časova nedeljno. Nije isto predavati integrale, teoriju relativnosti ili aminokiseline i baciti deci loptu.

  2. Problem je kompleksan, a ako ga prepustimo obrazovnom sistemu, od resenja nema nista.
    Svaka cast difu, ali kako kaze Mark Tven – kada bi u skoli ucili da hodamo i pricamo hramali bi i zamuckivali.
    Predlog: prosiren Suzuki metod rada-akcenat na kulturu fizicke aktivnosti( i svake druge) van skole. U ovoj Zemlji se ulaze u profesionalni „sport“, a za stalno bavljenje sportom radi zdravlja nema mnogo sluha.

  3. Ne, ne treba. Učitelji su osposobljeni za nastavu fizičkog. Dovoljan je i ovaj broj časova, ako se radi valjano.

  4. Secam se mog nastavnika fizickog, u pitanju su 90- te godine, covek je drzao cas kao da je u pitanju trening-trcanje, sklekovi, zgibovi, trbusnjaci pa onda ucenje nekog sporta. Ocenu je davao zavisno od ucinka, koliko uradis sklekova itd. Posle sam poceo da igram rukomet i nisam imao problem da idem u korak sa momcima koji su trenirali mnogo duze od mene.

  5. Naravno da bi to bila prava stvar za decu, jer su profesori fizičkog edukovani za rad sa decom od predškolskog uzrasta i najprirodnija stvar bi bila da deca imaju mogućnost, od vrtića, da sa njima rade stručna lica kako bi se pravilno razvijali i kako bi na najbolji način sticali i poboljšavali pokrete i motoriku, a samim tim usvajaju i zdraviji način života.
    Profesor fizičkog vaspitanja i sporta

  6. Profesore „necega“ , bavite se Vi Vashim predmetom , a difovcima prepustite njihov . Dosta je ponizavanja pojedinih predmeta , a uzdizsnja drugih . Pa nece deca biti ni Njutn ni Marija Kiri , pa opet ih teramo , da uce .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.