Studenti brane profesora Kovića, predložili dekanu Sinaniju da podnese ostavku 1Foto: Bojan Cvejić

Studenti Univerziteta u Beogradu predložili su danas dekanu Filozofskog fakulteta Danijelu Sinaniju da podnese ostavku jer ne uspeva, kako smatraju, da zaštiti profesora Miloša Kovića od diskriminacije.

Student istorije Đorđe Nikolić rekao je da su studenti oblepili izlog kod ulaznih vrata Fakulteta plakatima na kojima su pobrojani radovi Kovića zbog onih profesora koji mu osporavaju naučne radove, navodi se u saopštenju.

Imamo situaciju da na Odeljenju za istoriju, jednom od najvećih odeljenja na Fakultetu, skoro 30 profesora glasa prema instrukcijama, koje se nameću kao obaveze. Ne vodi se računa o interesima nas, studenata, nastave i samog Fakulteta, već o interesima i volji pojedinih moćnika i zato tražimo da se u postupku iz procedure za izbor profesora Miloša Kovića u zvanje, u potpunosti izuzmu osobe koje su u sukobu interesa, rekao je Nikolić.

On je govorio da je prošlo više od mesec i po dana od kada su se na istom mestu okupili i da se od tada ništa nije promenilo.

Dekanu, profesoru Sinaniju, koji izgovorom da nema ovlašćenja, odbija da radi po zakonu i tako se izbori sa samovlašćem na Fakultetu, predlažemo da je za njega najčasnije da podnese ostavku, naveo je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari