Studenti i profesori u nedelju će posetiti uhapšene tokom protesta zbog izbornih neregularnosti 1Foto: Lena Stevanović

Predstavnici studenta i nekoliko univerzitetskih profesora sutra će posetiti neke od studenta koji su uhapšeni tokom protesta zbog izbornih neregularnosti.

Predstavnik studentskog pokreta „Borba“ Pavle Cicvarić izjavio je za FoNet da će predstavnici te organizacije i nekoliko profesora Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka sutra u podne posetiti studenta Dimitrija Radovanovića koji se nalazi u kućnom pritvoru u Studentskom domu Patris Lumumba.

On je rekao da će ta delegacija sutra posetiti i studenta Dušana Milešića u njegovoj kući u Resniku, dodavši da studenti žele da narednih dana posete i druge kolege koji se u iščekivanju presude nalaze u istom statusu.

Oko 300 nastavnika i saradnika svih univerziteta u Srbije je 25. decembra podržalo proteste studenata, a kako je saopšteno večeras, inicijativu podrške studentima do sada je potpisalo 1.077 univerzitetskih profesora.

Oni su naveli da traže da se ponište izbori održani 17. decembra, da se urede birački spiskovi i izbori ponove pod ravnopravnim uslovima, uz poruku da se od tih zahteva ne sme odustati, jer ako se odustane, to će biti poslednji izbori u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari