Studenti niškog Medicinskog fakulteta uručili poklon paketiće deci koja su na lečenju u Kliničkom centru 1Foto: UKC Niš

Studenti niškog Medicinskog fakulteta, u saradnji sa kolegama sa Elektronskog i Građevinsko- arhitektonskog fakulteta, organizovali su danas humanitarnu akciju za decu koja se leče na dečjim klinikama Univerzitetskog kliničkog centra.

Oni su uoči velikog đačkog praznika i školske slave Sveti Sava zajedno prikupili oko 250 paketića koji sadrže školski pribor, bojanke, slatkiše, sokove i grickalice, kako bi obradovali najmlađe pacijente UKC.

Akciju je organizovao Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Nišu, koji se humanitarnim radom bavi 10 godina, a drugi put donosi poklon paketiće deci koja se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Iz godine u godinu odaziv studenata je sve veći, što je jako važno i doprinelo je tome da sadržaj paketića bude kvalitetan i da u njima ima svega. Hvala kolegama sa svih fakulteta koji su učestvovali u ovoj plemenitoj akciji “, rekla je Sandra Ilić, predsednica Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Direktorka Klinike za pedijatriju dr Jelena Vojinović kazala je da je medicina mnogo više od samog znanja, već podrazumeva da lekar mora biti čovek određenih karakternih osobina i kvaliteta, te je vrlo važno da se budući lekari još od studentskih dana uče tome.

Ona je dodala da je, nažalost, Klinika ovih dana prilično popunjena, pre svega zbog velikog broja epidemioloških infekcija.

“Našoj Klinici je potrebna detaljna rekonstrukcija, sanacija sanitarnih čvorova i podova i kompletno unapređenja uslova u kojima deca borave. Spremamo veliki projekat za Ministarstvo zdravlja i očekujemo podršku i veliku investiciju. Nadamo se da će do kraja godine ti radovi i biti započeti i da će naši pacijenti narednu godinu dočekati u mnogo boljim uslovima nego što su sada“, kazala je dr Vojinović novinarima.

Studenti niškog Medicinskog fakulteta uručili poklon paketiće deci koja su na lečenju u Kliničkom centru 2
Dr Jelena Vojinović i dr Zoran Perišić: Foto UKC Niš

Vršilac dužnosti direktora UKC dr Zoran Perišić izrazio je u ime svih zaposlenih zahvalonost, a i zadovoljstvo zbog humanosti i sloge koju mladi studenti pokazuju već godinama i koji pored svih obaveza nalaze vremena da “izmame osmehe deci koja se leče na dečijim klinikama”.

Članovi Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta najavili su da će nastaviti sa humanitarnim akcijama i ubuduće.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari