Studenti pokrenuli peticiju protiv imenovanja Dragoslava Bokana za člana Saveta Filološkog fakulteta

Ostavite komentar


  1. Skandalozna odluka Vlade da podmiri jos jednog trbuhozborca sa Pinka i Hepija.
    Puna podrska studentima.

  2. Udba i dalje vlada.Ocekujemo da Skoj-evci budu na liniji.Treba odbraniti Dedinje uzeto na juris 45-e.Sta ono bese klasna borba i protiv koga bi se komunisti borili danas.Revolucija svakih 50 godinaTaman se jedni nameste,i sebe i decu,onda hoce i drugi.

  3. Bravo, studenti, ne odustaje,nadam se da će vam se i profesori pridružiti. Mržnja ne donosi nikakvo dobro, samo rat. A , valjda, nam je ratovanja dosta.

  4. Podrška za studente.To je unižavanje Filozofskog i čitavog Beogradskog univerziteta.OZNA i dalje u punoj snazi.

  5. Pa zar njega ovo je zaista dosl zadnje vreme bravo deco borite se punapodrska deco moja,

  6. Bravo, studenti! Borite se svom snagom, i ne dozvolite da osobe poput Bokana(ja sam stariji, pabznam šta je radio i devedesetih godina) imaju bilo kakve veze sa vašim fakultetima.

  7. Bokan ne zasluzuje da postane clan Saveta Filololoskog fakulteta zato podrzavam nameru studenata da se to spreci jer navedeni ni po kakvom osnovu to ne zasluzuje.

  8. Svi komentari podrške su od strane matoraca. Istih onih koji su Titu igrali kozaračko kolo…

  9. BRAVO STUDENTI, BUDITE ISTRAJNI, NE MOGU VAM NISTA, VI STE BUDUCNOST ZEMLJE, KREM DRUSTVA. PODRAV, SESDESETOSMASICA I AKTIVISTA PROTIV VLASTI DEVEDESETIH

  10. Човек који је промотер мржње,фашизма,екстремног национализма,и свакојаког зла,он јесте за савет али у друштву са Шешељем и Вучићем а на срамоту Србије.

  11. Kao prvo većina vas je nepismena ili polupismena. Kao drugo u Savet nekog fakulteta se biraju ljudi na predlog nastavno-naučnog veća i svakog departmana. Kao treće to je obaveza a ne privilegija i tu nema nikakvog novca. Zato se zove Savet, da daje pozitivne i konstruktivne analize i predloge te ga predlažu a on spram svojih obaveza odlučuje da li će se prihvatiti obaveze ili neće. Kao četvrto studenti imaju pravo na obrazovanje i to potpuno besplatno u ovoj državi pa bi trebalo da se bave učenjem, polaganjem kolokvijuma, izvršavanjem predispitnih zadataka i obaveza a ne da troše vreme na izmanipulisanost u nekim političkim prljavštinama da ne bi sebe doveli u situaciju da budu nepismeni kao većina komentatora ovde.

  12. Kakvi studenti. Njih baš briga ko se imenuje. Protive se politički aktivisti opozicije, ako su neki i studenti onda ništa ne uče već idu na mitinge opozicije i govore protiv države Srbije.

  13. Bravo studenti. Takvi mračni likovi kao što je on nemaju šta da traže na Filološkom fakultetu.

  14. @bane
    Dragi, „bane“. Ja, naprimer, nisam igrao kozaračko kolo. Bio sam protiv Tita, Miloševića(prisilno mobilisan i bio u Vukovaru), učestvovao u svim protestima devedesetih, zaključno sa 5. oktobrom, sada sam invalid u penziji i protiv sam ove vlasti. Ponekad odem na protest protiv nasilja.

  15. Kao prvo, niste informisani. Savet nije savet kakvim ste ga opisali, vec ima ovlascenja da bira i razresava ceo dekanski kolegijum (dekane i prodekane), predlaze cenu skolarine (obrazovanje nije besplatno, kao sto ste naveli) i kontrolise finansijsko poslovanje fakulteta. Na studentima nije samo da polazu kolokvijume i uce za ispit, vec da uce i o drustvu i funkcionisanju sistema. Kada sistem misli da je pametno da se u organ upravljanja obrazovne institucije predlozi covek poznat po ratnom huskanju i raspirivanju mrznje (pored toga sto je visestruko osudjivan za krivicna dela sa elementima oruzanog nasilja), onda je to trenutak kada studenti imaju jos neki spit da poloze, a ne samo one fakultetske.

  16. A supruga mu je otpravnica poslovau ambasadi Srbije u Rimu. Vec 9 godina neprekidno….

  17. Говор мржње , нетрпељивост и нетолеранција су присутни дуги низ година на овим просторима , а све је то последица догађаја из прошлости међу које спадају и они где је српски народ пострадао . То је разлог што уважени Бокан у својим наступима често врло емотивно исказује своје ставове . Треба узети у обзир да потиче из крајева где је српски народ такође био изложен прогону и да му је страдало доста чланова породице . Ипак , нико му не може оспорити високо образовање које поседује , нарочито из области историје , културе , религије , уметности …
    Људи разних идеолошких опредељења треба да излажу своја мишљења и дијалогом би се долазило временом до међусобног уважавања и решења .
    Е сад , питање је и да ли Драгослав Бокан заслужује да буде на месту Савета Филолошког факултета јер је по струци редитељ ( мислим да је у питању филмска режија ) . Није ми познато да је завршио и филолошки факултет .
    П. С. Хтео бих поменути један догађај од пре тринаест година . Те године тадашњи ректор Београдског универзитета др Бранко Ковачевић је доделио орден за заслуге професору с Принстона Мајклу Волцеру . Дотични Волцер спада у угледне интелектуалце, али је био ватрени заговорник бомбардовања Савезне републике Југославије током 1999. Тада нису писане петиције да се због тог срамног чина ректор смени .

  18. Хвала богу да се неко побунио против разваљивања Србије. О бокану не вреди писати. Показао се и доказао као врхунски негативац. Кад га видим на екрану. Зна се. Одмах се мења канал.

  19. Dajte čoveku mogućnost da se leči u bolnici a ne na fakultetu.Uskoro će i on za Mudendorf, ća
    ….

  20. Dragi studenti, bavite se studiranjem I ne dozvolite da vas neprijatelji srpstva, Srbije I pravoslavlja zloupotrebljavaju. Malo kapacitivnih Bokana Srbija ima. On vam želi dobro više od onih koji su protiv njega.

  21. Dragi studenti, bavite se studiranjem I ne dozvolite da vas neprijatelji srpstva, Srbije I pravoslavlja zloupotrebljavaju. Malo kapacitivnih Bokana Srbija ima. On vam želi dobro više od onih koji su protiv njega.
    Кратко и јасно,за писмене.

  22. Ово је само почетак, сачекајте док вам не наместе оног Радојчића на факултет са све базуку.

  23. Dragi studenti, bavite se studiranjem, dragi lekari, bavite se lečenjem, dragi radnici, bavite se radom, pustite naše političare na vlasti da se bave… vladanjem… Ko će bolje od njih da brani srpstvo i Srbiju. I veru nam pravoslavnu. Jedan narod, jedna država, jedna vlast… A ne da nam ovde vršljaju neki ne-srbi, ne dao bog ateisti, ili drugopartijci. Ne znam da li da plačem, ili da se smejem. Od muke. E moj Domanoviću, e moj Nušiću… Džabe ste ga krečili.

  24. Studenti nisu na fakultetu da samo polazu kolokvijume. Zato treba da odlucuju i o drugim pitanjima. Puna podrska

  25. @Bane
    Vi Bane, mislite da je redu ovo imenovanje Bokana?
    Zato sto je neko pre 60 godina igrao kozaracko kolo Titu?
    Da li ujutru kada se probudite podignete roletne u sobi ili su one spustene ceo dan?

  26. Браво, већ сам страховала да мисећа омладина само пакује кофере, дивно је што су ме демантовали.

  27. Ovo je uvreda i poniženje za sve generacije studenata Filološkog fakulteta. Predlažem da se peticiji pridruže i svi bivši studenti. Hiljade nas se celog radnog veka trudi da učenicima prenesu znanje, ali i ljudske i društvene vrednosti koje Bokan, zasigurno ne zastupa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.