"Studenti protiv nasilja" i "Novi optimizam" počeli obnovu murala Zoranu Đinđiću 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Neformalna grupa studenata „Studenti protiv nasilja“, uz podršku pokreta „Novi optimizam“, danas je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu počela obnovu murala posvećenog Zoranu Đinđiću.

Jedan od članova grupe „Studenti protiv nasilja“ Dimitrije Dimić izjavio je za FoNet da velikani i dobri ljudi neće ostati uprljani u očima istorije.

„Zoran Đinđić je jedan od čelnika promene autokratskog režima Slobodana Miloševića i mi nećemo dozvoliti da mračne sile koje su ga ubile nastave sa skrnavljenjem njegovog lika i dela“, rekao je Dimić.

Narodna poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić, koja sa svojim kolegama prisustvuje obnovi murala, izjavila je FoNetu da se ta stranka zahvaljuje svakom pojedincu i svakoj organizaciji koja neguje sećanje na lik i delo Zorana Đinđića.
„Danas smo ovde kako bi podržali akciju studenata koji će obnoviti mural. Đinđić je nezaobilazna politička figura u novijoj istoriji Srbije, vizionar i reformator koji je Srbiju video kao uređenu, modernu evropsku državu“, rekla je ona.

Rakić je izrazila nadu da će uz podršku studenata i svih građana uspeti da Đinđićevu viziju pretoče u realnost.

Zoran Đinđić bio je prvi demokratski izabran premijer Srbije. Ubijen je 12. marta 2003. godine dok je ulazio u zgradu Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari