Suba dobija skulpturu u Limanskom parku: Izabrano najbolje idejno rešenje 1foto: EPK

Milan Kulić iz Beograda pobednik je konkursa za izradu skulpture posvećene pioniru elektronske muzike Mitru Subotiću Subi, saopšteno je iz Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Konkurs za idejno vajarsko-arhitektonsko rešenje izgleda skulpture je raspisan u saradnji sa Fondacijom „Mitar Subotić Suba“, a ona će biti postavljena na „Subinom platou“, na ulazu u Limanski park.

Pobedničko rešenje biće prva skulptura posvećena jednom od začetnika elektronske muzike, po čemu se, kako je navedeno, Novi Sad ističe u regionu i Evropi.

„Postavljanjem skulpture, tačnije spomen-obeležja, u ovom delu Limanskog parka konačno će biti omogućeno zaokruživanje celokupne forme Subinog platoa kao prepoznatljivog gradskog prostora“, rekao je arhitekta Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ Dušan Stevanović.

Suba dobija skulpturu u Limanskom parku: Izabrano najbolje idejno rešenje 2
foto: EPK

Pored autora pobedničkog idejnog rešenja, nagrađena su još dva idejna rešenja za skulpturu, čiji su autori Petar Mirković iz Begeča i Svetlana Milić iz Novog Sada.

Komisija je na osnovu pregleda konkursnog materijala kandidata – vizuelnog prikaza, tehničkog opisa i koncepta, jednoglasno odlučili o pobedničkom kao i o nagrađenim idejnim rešenjima.

Mitar Subotić Suba bio je najpriznatijih muzičkih producenata u ovom delu Evrope i u Latinskoj Americi, dobitnik je nagrade UNESCO fonda za promociju kulture.

Zajedno sa Milanom Mladenovićem, početkom 1994. godine u Brazilu, snimio je kultni album Angel’s Breath.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari