Subotica: Kutak za zaljubljene i ostavljanje ljubavnih pisama u Hemijsko-tehnološkoj školi 1Foto: Fejsbuk stranica Hemijsko-tehnološke škole Subotica

Iako se ljubav slavi svakoga dana, tekstilni aktiv Hemijsko-tehnološke škole u Subotici, tačnije profesorke Andrea Kareri i Jelena Muminović Milunović, odlučile su da ovogodišnji Dan zaljubljenih uveličaju svojim đacima tako što će tematski ukrasiti letnju učionicu.

U pomoć su im pritekle i učenice 2/15 i 4/15 odeljenja, koje su zajedno sa njima izradile ukrase i poseban foto-kutak za zaljubljene koji žele da ovaj dan ovekoveče i lepom uspomenom.

Za one koji su, pak, malo stidljiviji, profesorke i učenice su takođe pronašle rešenje. Unutar letnje učionice su postavile takozvanu “ljubavnu kutiju”, u koju svi đaci mogu da odlože ljubavna pisma namenjena njihovim simpatijama.

“Učenici su zaista bili oduševljeni idejom, jer su i oni u tim godima kada se stalno zaljubljuju i odljubljuju. Čim smo postavili kutiju, odmah su počeli da se raspituju kako mogu da pošalju poruke, koliko imaju vremena za to, pa smo se dogovorili da ćemo ih tek posle raspusta podeliti”, kaže za Danas profesorka Andrea Kareri.

 

 

Koliko je oduševljenje bilo veliko, vidi se na primeru učenica 4/15 odeljenja, Valentine Juhas i Maje Kološnjaji, koje su za ovu priliku sašile posebnu haljinu inspirisanu praznikom ljubavi.

“Uspele su na internetu da pronađu odgovarajuću skicu i bez mnogo pomoći, budući da su sada već četvrti razred, samostalno su je sašile. Njihovo delo smo ponosno izložili unutar letnje učionice”, dodaje Kareri.

Subotica: Kutak za zaljubljene i ostavljanje ljubavnih pisama u Hemijsko-tehnološkoj školi 6
Profesorke Jelena i Andrea sa kreacijom svojih učenica, foto: Fejsbuk stranica Hemijsko-tehnološke škole Subotica

Tekstilni aktiv Hemijsko-tehnološke škole u Subotici tematski uređuje letnju učionicu kad god im se za to ukaže prilika, a već imaju ideju i za one, koje nam tek predstoje.

“Sledeća tema će biti proleće. Nas ima oko desetak u aktivu i prethodno smo ukrasili učionicu za jesen, pa potom i za zimu, pa smo sada hteli isto to da uradimo za Valentinovo. Ljubav je nešto što priliči mladima i zaista po njima vidimo da smo uspeli da ih podignemo i da im, u ovim teškim vremenima, bar malo skrenemo misli na nešto lepo”, poručuje Andrea Kareri.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari