Subotica: Povremeni prekidi u vodosnabdevanju dela Bajnata i Prozivke do srede 1Foto: Pixabay/Manfredrichter

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica saopštilo je da će zbog obimnih radova na sanaciji oštećenja na magistralnoj vodovodnoj mreži, nastalih prilikom izvođenja radova na izgradnji gasnih instalacija, u različitim vremenskim intervalima počev od petka, 30. septembra, a zaključno sa sredom, 5. oktobrom, dolaziti do povremenih prekida u vodosnabdevanju delova naselja Bajnat i Prozivka.

Do povremenih prekida dolaziće na delu Senćanskog puta, od raskrsnice sa Bajnatskom ulicom do Stipana Kopilovića, kao i u delu Bajnatske ulice, od raskrsnice sa Senćanskim putem do Pazinske ulice.

Iz nadležnog preduzeća napominju da, u slučaju potrebe, zona obustave vodosnabdevanja može biti proširena i na delove okolnih ulica u zoni obuhvaćenoj radovima, odnosno ulice Braće Radić, Istarsku, Dalmatinsku, Masarikovu i Ivana Zetovića.

Poručuju da se nakon završetka radova i uspostavljanja redovnog vodosnabdevanja, mogu očekivati prolazne pojave zamućenja vode.

Takođe, zbog složenosti sanacije kvarova, u centralnom delu raskrsnice pomenutih ulica, kao i u zoni autobuskog stajališta, zatvoren je saobraćaj na raskrsnici Bajnatske ulice i Senćanskog puta, na način da je zabranjeno skretanje sa Senćanskog puta u Bajnatsku ulicu iz smera auto-puta, kao i skretanje iz smera centra grada u Bajnatsku ulicu.

Zabranjen je i saobraćaj u Bajnatskoj ulici, na delu od Dalmatinske ulice do Senćanskog puta.

Od petka pa do završetka radova, doći će i do izmene na trasama linije 1a “Kelebija opština – Novo naselje”, kao i na liniji 2 “Srpski šor – Ev-prom”.

Kako je saopštilo JP “Subotica-trans”, navedene linije će saobraćati Senćanskim putem do Kumičićeve ulice, kojom će saobraćati do raskrsnice sa Ulicom braće Radić.

Trasa linija će dalje ići Ulicom braće Radić do kružnog toka na Bajnatskoj ulici, odakle će se autobusi vratiti na trasu svojih linija.

Istom trasom će autobusi saobraćati i u povratnim smerovima, odnosno iz smera Novog naselja.

Stajališta “Senćansko groblje”, “Dinamotrans” i “Autobuska stanica” neće biti u upotrebi, dok će privremena stajališta biti postavljena u Ulici braće Radić u visini pekare “Evropa”, kao i u Kumičićevoj ulici kod Doma zdravlja.

Više vesti iz ovo grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari