Subotica: Spisak izmena trasa linija gradskog i prigradskog saobraćaja zbog radova 1Foto: J. Patarčić/Danas

JP “Subotica-trans” saopštilo je da počev od danas, pa do 2. jula, u periodu od 7 do 17 časova, neće biti u upotrebi stajalište „Lifka“ u oba smera zbog radova na Somborskom putu, u delu između ulica Matije Gupca i Zagrebačke.

Navedeno zatvaranje autobuskog stajališta će dovesti do promena u trasama više linija gradskog i prigradskog saobraćaja.

Linija 1a „Kelebija opština – Novo Naselje“ će u oba smera saobraćati ulicom Petefi Šandora, tj. neće biti u upotrebi stajalište „Lifka“ i „Preradovićeva ulica“.

Linija 3 „Makova Sedmica – Bajski put“ će saobraćati Zagrebačkom ulicom. Neće biti u upotrebi stajališta „Matije Gupca“ i „Lifka“, a umesto navedenih stajališta u upotrebi će biti stajalište „Politehnička škola“.

Linija 4 „Veliki Radanovac – Lifka“ će saobraćati trasom linije u odlasku, tj. Zagrebačkom ulicom do stajališta „Preradovićeva ulica“ koje će biti poslednje stajalište linije, dok će početno stajalište u smeru Velikog Radanovca biti stajalište „Sarvaš“.

Linija 6 „Mali Bajmok – Vikend naselje“ će saobraćati Zagrebačkom ulicom. Neće biti u upotrebi stajališta „Matije Gupca“ i „Lifka“, a umesto navedenih stajališta u upotrebi će biti stajalište „Politehnička škola“.

Linija 8 „Železničko naselje – Aleksandrovo“ će saobraćati Preradovićevom ulicom i dalje kroz ulicu Petefi Šandora. Neće biti u upotrebi stajalište „Lifka“, a umesto navedenog stajališta autobusi će koristiti stajalište „Preradovićeva ulica“.

Linija 8a će iz smera Železničkog naselja saobraćati do stajališta „Preradovićeva ulica“, dok će početno stajalište u smeru Železničkog naselja biti stajalište „Sarvaš“.

Linija 10 smera Palić naselja saobraćaće do stajališta „Preradovićeva ulica“, dok će početno stajalište u smeru Palić naselja biti stajalište „Sarvaš“.

Autobusi će saobraćati po redu vožnje za radni dan.

Za vreme obustave saobraćaja na stajalištu „Lifka“, putnici prigradskih naselja koji inače koriste stajalište „Lifka“ imaće na raspolaganju stajalište na Somborskom putu „Sarvaš“ u smeru ka gradu, odnosno u smeru ka prigradskim naseljima. Linije 22, 26 i 28 za navedeno vreme saobraćaće Zagrebačkom ulicom u dolasku i povratku.

Navedenih dana pre 7 časova, odnosno nakon 17 časova, tj. van perioda u kojem su najavljeni radovi na putnoj infrastrukturi, autobusi će saobraćati uobičajenim trasama linija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari