Za finansiranje projekata na teritoriji grada Subotice iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja dodatno je izdvojeno još oko 103 miliona dinara. Najveći deo sredstava namenjen je za rekonstrukciju lokalnih puteva, i ta suma iznosi oko 60 miliona dinara.

Na spisku korisnika novoodobrenih sredstava je Gradski muzej, a planirana je i izgradnja kanalizacije u ulici Braće Radić, jednoj od ulica u centru grada, kao i rekonstrukciju daljinskog grejanja. Deo sredstava biće iskorišćen za izgradnju zapadnog magistralnog vodovoda i paralelnog sekundarnog cevovoda, magistralnog vodovoda Subotica – Palić, proširenje azila za pse i mačke lutalice, i izradu projektno-tehničke dokumentacije za infrastrukturno opremanje Industrijskog parka.

Subotica je, inače, u poslednje dve godine, iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine dobila 2,3 milijarde dinara, a najveći deo novca utrošen je na projekte iz oblasti saobraćaja, oko 800 miliona dinara, u obrazovanju i nauci, oko 280 miliona i energetici od oko 250 miliona dinara. Severnobački okrug dobio je od Fonda ukupno 3,3 milijarde dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari