Subotički đaci rešili kombinovani test za pola sata: Mučilo ih je samo jedno pitanje iz hemije 1Foto: J. Patarčić/Danas

Poslednjeg dana male mature, subotički osmaci rešavali su zadatke iz kombinovanog testa, a koliko je bio lak, dovoljno govori da ga je većina učenika uradila za pola sata.

Već oko 10.15 časova u sali Tehničke škole “Ivan Sarić”, gde su učenici iz osnovnih škola “10. oktobar”, “Jovan Jovanović Zmaj” i “Kizur Ištvan” polagali malu maturu, gotovo da nije bilo nikoga.

Ispred škole smo zatekli tri učenice koje su razmenjivale utiske o današnjem testu.

“Kombinovani test je bio lak i završili smo ga svi otprilike za 30 minuta. Jedino što mislim da je bilo baš teško je možda hemija, zato što niko nije znao jedan zadatak i mislim da smo tu najviše grešili”, kazala je Sara, učenica osmog razreda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

Njena drugarica iz škole Lea je rekla da joj je kombinovani bio najlakši od sva tri testa koja su polagali i da ga je najbolje uradila.

“Najteža je bila hemija, a ostalo je bilo sve lako, pogotovo geografija, to je bilo najlakše. Bila je neka tabela sa proizvodima i reaktantima i onda neki elementi i jedinjenja, pa je trebalo da napišemo šta je proizvod, a šta je reaktant. To je bilo najteže”, objasnila je Lea.

Kombinovani test je bez problema rešila i Dunja, njihova drugarica iz škole, kojoj je najteže bilo pitanje iz istorije.

“Svi zadaci su bili neki srednji nivo, a neki zadaci su bili, kao geografija, osnovni nivo, ali nije bilo ništa preterano teško. Taj jedan zadatak iz hemije, to sam verovatno pogrešno uradila, ali se nadam da nisam. Ostalo je bilo relativno lako, jedino istorija, to sam se na kraju setila, pa sam uradila. Bio je tekst da ga pročitamo i iz teksta da izvadimo koji je događaj bio te godine”, rekla je Dunja.

Rešavanjem zadataka iz kombinovanog testa subotički osmaci završili su polaganje male mature, a kako su uradili završni ispit moći će da saznaju 1. jula, kada se očekuju preliminarni rezultati, dok će konačni rezultati biti poznati 5. jula.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari