Subotički gimnastičari dobili nove sprave posle 50 godina 1Foto: Zvaničan sajt Grada Subotice

Nabavkom konja sa hvataljkama, konja za preskok, dvovisinskog ženskog razboja, vratila i odskočne daske, u moderno opremljenoj i funkcionalnoj gimnastičkoj sali stvoreni su uslovi za trenažni proces i pripreme za domaća i međunarodna takmičenja gimnastičarki Sokolskog društva „Spartak“ i gimnastičara Gimnastičkog društva „Partizan-Željezničar“ u Subotici.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Grada Subotice, gimnastičarska sala u Sokolskom domu opremljena je novim spravama, za čiju nabavku je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio oko 2,5 miliona dinara.

„Nabavkom ovih sprava odličnog kvaliteta pokazujemo da radimo na unapređenju sporta i sportske infrastrukture na pokrajinskom nivou. Subotički gimnastičari i gimnastičarke svakako zaslužuju da imaju najbolje uslove za trening i mi smo im to omogućili. Zahvaljujem se gradonačelniku Bakiću koji nam je na vreme signalizirao o kakvom je problemu reč i krajem prošle godine smo opredelili ova sredstva. Grad Subotica je dobar partner, od 2018. godine, dakle u protekle četiri godine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je više od 50 miliona dinara. Očekujem da ćemo i dalje zajedno raditi i ulagati u realizaciju za grad Suboticu značajnih projekata u oblasti sporta i sportske infrastrukture“, rekao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

On je zajedno sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem obišao gimnastičarsku salu u Sokolskom domu.

Uz podsećanje da je gimnastika sport koji u Subotici ima izuzetnu tradiciju i da je, 1945. godine, gimnastička sekcija bila jedna od šest sekcija novoosnovanog „Fiskulturnog omladinskog kluba Jovan Mikić Spartak“, gradonačelnik Bakić je izjavio da, zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, subotički gimnastičari i gimnastičarke prve treninge u 2023. godini obavljaju na novim spravama.

„Ovo je prostor u kome treniraju pioniri, juniori i seniori Sokolskog društva ’Spartak’ i Gimnastičkog društva ’Partizan-Željezničar’, kojima smo danas zvanično predali na upotrebu nove gimnastičke sprave za koje je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio sredstva u visini od oko 2,5 miliona dinara. Radi se o profesionalnim spravama, najkvalitetnijeg proizvođača kako bi oni mogli da, koliko-toliko, pariraju svim ostalim klubovima koji imaju jako dobre uslove za rad“, kazao je Bakić.

Predsednik Sokolskog društva „Spartak“ Zoran Ivanović, koji je 1972. godine bio učesnik Olimpijskih igara u Minhenu, državni prvak 1975. i 1977. godine, vicešampion Balkana 1974. godine i učesnik tri Evropska i dva Svetska prvenstva, rekao je da je u ovu salu prvi put ušao 1961. godine i da su i uslovi, i sprave, tada bili potpuno drugačiji.

„Grad Subotica nam je prvi put pomogao 1971. godine, kada je prvi put kupljen komplet sprava od slovenačkog ’Elana’. Od tada je prošlo nešto više od 50 godina. Ne mogu da kažem da parcijalno nismo rešavali neke od sprava, ali ovakva, prava donacija i prava promena kada je reč o spravama, do sada nije izvršena. Nadam se da ovo neće biti i poslednja donacija, a naš klub će, nadam se, sva ta ulaganja opravdati dobrim rezultatima“, poručio je Ivanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.