Subotica: Spartak najuspešniji na prvenstvu Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom 1Foto: Grda Subotica

U Hali sportova u Dudovoj šumi je održano 91. seniorsko Prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom, a u ekipnom plasmanu je najuspešniji bio subotički Spartak sa 128 osvojenih bodova.

Kako navodi Grad Subotica, drugo mesto je pripalo Proleteru iz Zrenjanina, dok je treće mesto pripalo ekipi Radničkog iz Beograda.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, je tom prilikom rekao da Grad pruža odlične uslove za rvački sport i da ima kapacitete za organizovanje velikih takmičenja.

„Nedavno smo bili domaćini međunarodnog Memorijalnog turnira ‘Refik Memišević – Brale’. Na ovom pojedinačnom seniorskom državnom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom učestvuje rekordnih 137 takmičara iz 21 ekipe, što dodatno daje na značaju ovom prvenstvu“, naveo je Bakić.

Podseća da su rvači Spartaka su na ovom prvenstvu već osvojili dve bronzane medalje, a u deset finalnih borbi nadmetaće se čak pet rvača Spartaka.

„To će, svakako, doprineti još većoj promociji rvačkog sporta koji u našem gradu zauzima posebno mesto, kako po masovnosti takmičara, tako i po ostvarenim rezultatima“, istakao je Bakić.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije, Željko Trajković, izrazio je zadovoljstvo da će ovo Prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom biti uvertira za sjajnu organizaciju Svetskog prvenstva koje će se održati u septembru, u Beogradu.

„Među učesnicima ovog finala je i veliki broj mladih takmičara, što govori da za budućnost rvanja na ovim prostorima ne treba brinuti. Veliki rezultati naših šampiona podstakli su i klubove, i mlađe naraštaje, da se uključuju u rad, i to je primetno već na ovom državnom prvenstvu“, kazao je Trajković.

U okviru 91. seniorskog Prvenstva Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom, gradonačelnik je dodelio medalje najboljim rvačima u kategoriji 67 kilograma, a predsedniku Rvačkog kluba Spartak, Damiru Šabiću, uručio je pehar za najbolju ekipu po broju osvojenih bodova,

Takođe, izvučeni su i startni brojevi za deset ekipa koje će se od kraja septembra do početka decembra ove godine nadmetati u Super ligi Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari