Subotički poljoprivrednici: „Nezadovoljni smo, razgovor sa gradonačelnikom nije urodio plodom“ 1Foto: Natalija Jakovljević

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, primio je danas subotičke poljoprivrednike u velikoj većnici Gradske kuće, međutim, oni su, kako kažu, nezadovoljni jer razgovori nisu urodili plodom.

„Gradonačelnik je primio naše pismo sa zahtevima od juče, čuo se i sa ministarstvom koje nam je iznelo neke odgovore sa kojima mi nismo zadovoljni“, ističe predstavnik grupe poljoprivrednika iz Male Bosne Miroslav Matković.

Poljoprivrednici poručuju da neće odustati od svojih zahteva jer „nikakav razgovor nije urodio plodom“.

Matković poručuje da se traktori iz centra grada ne pomeraju do daljnjeg i da je novo okupljanje poljoprivrednika zakazano u četvrtak, 11. avgusta, u 8 časova.

Subotički poljoprivrednici: „Nezadovoljni smo, razgovor sa gradonačelnikom nije urodio plodom“ 2
Foto: Natalija Jakovljević

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, rekao je poljoprivrednicima da će ih sutra u 9 časova primiti predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, a da će po pitanju takse za odvodnjavanje, u toku naredne nedelje biti održan sastanak sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Dodaje da je proglašenje suše u nadležnosti države.

„Na osnovu izveštaja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Vlada donosi odluku o proglašenju suše na teritoriji Vojvodine“, podseća Bakić.

Poljoprivrednici su danas oko 11 časova parkirali oko 60 traktora i delimično zaustavili saobraćaj u centru grada, u znak podrške protestima paora koji se istovremeno odvijaju u Novom Sadu i drugim delovima Srbije.

Poljoprivrednici ističu da sa traktorima ostaju na ulicama dok se ne ispune svih sedam njihovih zahteva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari