Subvencije za zrenjaninske porodice za obnovu kotlova za grejanje i ugradnju solarnih panela 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U Zrenjaninu će 225 porodica moći da obnove kotlove i grejnu instalaciju, ugrade solarne panele, postave izlociju i unaprede energetsku efikasnost svojih domova.

Upravo toliko kandidata, od preko 260 prijavljenih, dobilo je zeleno svetlo na javnom pozivu za subvencije kojima se omogućava neki od vidova unapređenja energetskig stanja stambenih objekata.

Konačna rang lista objavljena je na sajtu grada i javno je  dostupna, sa podacima i bodovima kandidata.

Planirana sredstva za ovu namenu iznose 2,3 miliona dinara, saopštila je Komisija za realizacije mera energetske sanacije za 2002. godinu.

Na spisku izvođača radova za poslove ugradnje grejnih kotlova i radijatorskih tela, solarnih panela i izolacije objekata su tri zrenjaninske firme.

Predmet Javnog konkursa je sprovođenje nekoliko mera energetske efikasnosti – postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova i podova na tlu za porodične kuće i stambene zgrade, postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju ispodkrovnog pokrivača za porodične kuće, nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas ili biomasu, grejača prostora ili zamena postojećeg grejača prostora efikasnijim, za porodične kuće, stanove i stambene zgrade.

Predviđena je i zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih telaradijatora i pratećeg pribora za porodične kuće, stanove i stambene zgrade, nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće i nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Ovo je drugi krug javnog konkursa za sprovođenje mera energetske efikasnosti, nakog čega će uslediti podnošenje prijava građana.

Sanacija objekata, porodičnih kuća i stambenih zgrada, subvencioniše se iz budžeta grada i preko sredstava dobijenih od Ministarstva energetike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari