Sud još odlučuje o optužnici protiv Miroslava Aleksića 1Miroslav Mika Aleksić Foto: FoNet/ Marko Mišić

Krivično veće Višeg suda u Beogradu još odlučuje o optužnici protiv nastavnika glume Miroslava Aleksića, koji se tereti za silovanje i polno uznemiravanje, potvrđeno je za Danas u tom sudu.

Viši sud je početkom juna utvrdio ispravnost optužnice protiv Aleksića, koji se od januara nalazi u pritvoru.

Optužen je za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Optužnica je prethodno bila na razmatranju kod odbrane koja je imala rok od osam dana da podnese sudu odgovor na nju, a sada se čeka odluka suda da li će potvrditi optužnicu. Ukoliko optužnica postane pravosnažna, onda sledi zakazivanje pripremnog ročišta.

Prva u javnost sa optužbama protiv Aleksića izašla je glumica Milena Radulović. Ona je za Blic ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao kada je imala samo 17 godina. Govorila je i o njegovoj manipulaciji i tome kako joj je usadio „ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice“.

Posle Milenine ispovesti, javile su se i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić. Ona je izjavila da je Aleksić nije silovao, ali da ju je kontinuirano seksualno uznemiravao.

Aleksićeva supruga, Biljana Mašić, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Begradu, izjavila je za Novosti da je “Mika strašan borac” i da veruje da nije kriv.

– On je čovek koji zdravlja nema i, što je ranije rekao jedan njegov lekar, živi na karakter. Tako je i sada. On živi na karakter i iz inata, da dokaže istinu – rekla je Mašić za Novosti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.