Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je rešenje o povlačenju tužbe i protivtužbe gradonačelnika Beograda Siniše Malog i njegove bivše supruge Marije Mali nakon što su se dogovorili oko starateljstva nad decom, saznaje Danas.

Siniša i Marija Mali su odlučili da se drže dogovora koji je napravljen prilikom njihovog sporazumnog razvoda, pre svega da ravnopravno podižu troje maloletne dece. Kako nam je rečeno u Prvom osnovnom sudu, očekuje se da će rešenje, koje je uručeno i jednoj i drugoj strani, narednih dana postati pravosnažno.

Iz Suda su nam ukazali na član 202 Zakona o parničnom postupku, prema kome, u slučaju da tužba bude povučena posle donošenja prvostepene presude, sud donosi rešenje kojim utvrđuje da je tužba povučena i da je presuda bez dejstva, „a ako je pre povlačenja tužbe izjavljena žalba, sud će da donese rešenje kojim će da utvrdi da je tužba povučena, da je presuda bez dejstva i da odbaci žalbu“.

Podsetimo, Marija Mali je izašla u javnost sa tvrdnjama o malverzacijama bivšeg supruga, optuživši ga, između ostalog, da je sakrio 95.000 evra od Agencije za borbu protiv korupcije i da je organizovao bespravno rušenje objekata u Savamali, zbog načina na koji je ostala bez starateljstva nad decom. Naime, kako je Danas prvi pisao, Marija Mali je tvrdila da je Siniša Mali pomoću sprege između sutkinje Lidije Alagić, advokata Dragana Krajnovića i veštakinje Nade Janković dobio puno starateljstvo nad decom, iako je posle razvoda starateljstvo podeljeno. Marija Mali je medijima izjavila da joj je bivši suprug rekao da je „sudija njegova“.

Iako je presuda u korist Siniše Malog doneta 7. februara, i to ekspresnom brzinom, a zatim i potvrđena početkom marta, bivši supružnici su ipak postigli dogovor pošto je Marija Mali nastavila da se pojavljuje u javnosti i govori o poslovima aktuelnog gradonačelnika Beograda. U zajedničkom saopštenju poručili su da će oboje ravnopravno podizati decu, i da u javnosti više neće govoriti o svom privatnom životu, tako da će sve buduće informacije, vesti ili izjave u vezi s tim biti neistinite.

Zanimljivo je da je pre njihovog dogovora Više javno tužilaštvo zakazalo saslušanje Mariji Mali o njenim tvrdnjama u vezi sa bivšim mužem za 30. mart, ali je ono odloženo. Nije poznato kada će ponovo biti zakazano.

Podjednako krivi

Marija i Siniša Mali naveli su i da su poslednji meseci posle razvoda bili „teški i bolni“, pre svega za njihovo troje dece. „Iako smo se trudili da tokom braka sve naše bračne probleme čuvamo od očiju onih koji su nam najvažniji u životu, a to su naša deca, u medijima su, i našom krivicom, isplivali detalji iz zajedničkog života koji nikako nisu smeli da budu predmet javnog procenjivanja. Svesni smo da smo za to oboje podjednako krivi, i u tome se u potpunosti slažemo“, naveli su Marija i Siniša Mali u zajedničkom saopštenu nakon postignutog dogovora da zajedno podižu decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari