Sud produžio ocu napadača iz Ribnikara pritvor za još 30 dana 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Viši sud u Beogradu ponovo je produžio pritvor Vladimiru K. ocu maloletnog K.K. počinioca više ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, krivično vanpretresno veće suda je danas donelo rešenje o produženju pritvora koje može da traje najduže 30 dana.

Pritvor je, kako su precizirali, produžen zbog opasnosti da može da ponovi delo, te zbog uznemiranja javnosti imajući u vidu težinu dela za koje se sumnjiči.

Podsetimo, Vladimir K. se sumnjiči da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti time što je obučavao sina kako da koristi vatreno oružje, ali i što nije oružje držao onako kako propisuje zakon. Kako je na konferenciji za medije precizirao glavni tužilac beogradskog Višeg tužilaštva Nenad Stefanović, za oca dečaka tražiće se maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 12 godina.

Viši sud u Beogradu istovremeno je prema M. K., majci maloletnog K.K., odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa sinom, koji je predložen za svedoka. M. K. je optužena da je počinila krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija zbog toga što je na jednoj od čaura korišćenih u napadu pronađen njen DNK-a trag.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari