Sudija Lukić: Vučić nema pravo da presuđuje, to nanosi štetu postupku

Ostavite komentar


  1. Ne treba zaboraviti da su osnivanja svih do sada aktuelnih politickih stranaka u vlasti i opoziciji finansirali tajkuni kako bi sacuvali kapital koji vec dve tri decenije bezocno kradu od drzave i njenih gradjana. Ako se zna da je glavni finansijer SNS-a bio Nicovic koji je sa Miskovicem od Tome Nikolica napravio “ bumbara “ ali ne njihovim novcem vec pokradenim novcem opljackanih akcionara banaka i poreskih obveznika – jasno je da diskretnom ucenom tajkuni uticu na Djuku i slicne iz izvrsne vlasti da vrse pritisak laznim istinama na vrh stranke i sudsku vlast. Marko Nicovic je godinama bio celnik Advokatske komore a samo kod jedne zamenice javnog tuzioca Prvog osnovnog javnog tuzulastva je pozvan na razgovor zbog 24 privatizacije od kojih nije platio ni jednu ! Sta je tek sa ostalim privatizacijana preduzeca NICCO doo.Beograd ?
    Neophodno je skinuti omcu sa vrata policije zakonodavne i sudske vlasti kako bi imovina deset mega lopova koji su nas bacili u duznicko ropstvo bila konfiskovana – urgentno. Neophodno je pomoci sirotinji.

    1. Gospodine Lukić ako je bilo kome sudiji pa i Vam, a, tako i sudu u kome Vi sudite, a i drugima sudovima, potrebna politička volja u tom slučaju sudovi su politički a i sudije sa njima, tako da tu nema ništa od pravde.

      1. Gorak ukus malina – ili, da vas ne znam, skupo bih vas platila.
        Gospodine Todorovic,
        Pridruzujem se Vasem misljenju. Dokle ce pravosudni poslenici da traze izgovor kod drugih. Sta je sa ustavnom obavezom na pravicno sudjenje i sudjenje u razumnom roku? Sta je sa onih 95% sudskih slucajeva gde nije zainteresovana javnost, gde smo mi gradjani ponizeni i ojadjeni u palatama nepravde? Gospode Sudija, ne braniti kolege po svaku cenu. Medju vasim kolegama ima i te koliko korumpiranih. Necete valda reci da je Predsednik Drzave Srbije sprecio istragu u Novosadskom tuzilastvu za dva teska krivicna dela protiv zivota i zdravlja ljudi? To su ucinili organi tuzilastva u sprezi sa privatnim zdravstvom. Toliko o mom iskustvu.
        Dokmanovic Slavica. dipl.pravnik u penziji

  2. Lukiću, to sad zna cela Srbija. Pa vidiš da Vučić ima dokaze o prisluškivanju, ali ih „ne da“. Ogolio je sebe i svoju politiku do krajnjih granica, jer mu je moć popila pamet. Sad sve zavisi od Evropske Unije i Amerike dokle će ga trpeti. Koliko znam on bi po zakonu morao da preda sve dokaze o prisluškivanju, a sud ili policija bi morali to da traže od njega i to pod hitno. Ali, kako kad je postavio Vulina na mesto ministra policije i na kraju svoje ljude svuda. Čovek koji krši zakon i ustav svaki dan može onako arogantno i da odbije da preda dokaze, jer je svestan da mu niko ništa ne može, a i mlaka opozicija se ne izjašnjava. Mislim da je ipak nešto drugo posredi. On dokaza nema i zato i viče da ih neće nikome dati. I to dokazuje da je sve izmišljeno. I opet se po ko zna koji put pitam kako je Srbija dozvolila da ovakav zao čovek, ne mogu reći „loš“, jer to je preblaga reč, preuzme sve poluge vlasti u Srbiji i u sred Evrope uvede diktaturu. Što duže ovaj pajac bude na vlasti to će narod sve više ludeti zbog njegovog ponašanja. Čovek nas je potpuno izbacio iz realnosti, a čemerna opozicija pristaje na besmislene razgovore sa njim u vezi izbornih uslova. Uzeće mrvice sa stola, a on će zahvaljujući njima zasesti još čvršće na presto. Ima podršku Crkve, Rusije i Kine, pa i Zapada, i ta igra neutralnosti omogućiće mu da vlada još dugo. Čekajte samo kad počne da menja ustav kao Putin. Nije Vučić još pokazao sve svoje prljave karte i svoje nečoveštvo.

      1. Sta znaju cobani ? Lepo je neko rekao penzionerima penzije po 50€,preko 65god zabrana glasanja a 0vako veciti robovi roditelja,deda i baba sa mrtvim ili pomesanim hormonima, ljubav ili zelja.sta briga strance ko god vlada njima je okej,kupice parama sve za ovo treba kuka i motika jer ovo su obrazovane lopine kojima samo veruju izvetreli mozgovi

  3. Sad ce neki sudija da prica najboljem studentu prava , svih vremena , sta ima pravo , a sta ne ?!

  4. Ima podatke, ali ih neda nikom, cak ni tuziocu….A hoce da budu pocinioci osudjeni…Da li njegove profesore krivicnog prava gize savest?

    1. Uvek nanovo šokira.
      Vodi privatnu istragu, dokaze neće videti niko.
      Ne mogu da verujem.

  5. Gospodin Lukic bi trebao da shvati da ni jedno jelo ne bi bilo ukusno kad u njemu ne bi bila zaprska zvana Aleksandar Vucic.

  6. Svi komentarisu slucaj, a samo smeta kad Vucic komentarise. Samo vi Lukicu radite svoj posao posteno i ne razmisljajte previse.

  7. Pa dobro g. Lukicu radite posao savesno i odgovorno i niko nece Vas dirati.

    1. A sta podrazumecas pod savesno? U tome i jeste kvaka sto se nesavesnim smatra sve sto je upereno protiv vlasti i ljudi oko njih. Kako moze raditi savesno ako mora da gura u osinjak i kad mu na vreme stizu upozorenja od svih na vlasti kako se treba ponasati. Malo vi koji podrzavate vlast brkate loncice. Problem i jeste u tome sto 99% sudina ne moze, ili ne zeli da radi savesno iz raznoraznih razloga. Evo, potpisujem, prvi postupak da se pokrene protiv nekog bliskog vlastima taj ko ga je pokrenuo nece raditi taj posao vise, ili ce biti diskreditovan na 1000 nacina. A svako ima putera na glavi bas iz razloga sto ga vecito neko pritiska da radi po naredjenju. I onda to sto je radio po direktivi kasnije koriste da se taj isti kleveta. To je sa svakom vlascu bilo isto, samo sto je sa ovima najvise i najociglednije.

  8. Ma sve su to mahinacije i borba za opstanak. Sudstvo je odavno leglo korupcije.

  9. Pa ako je tako,sudija M. Lukic je dobrodosao.U integritet sudstva ne da se ne mesa niko, vec to mora biti van svake sumnje,ako smo svesni znacaja pravnog sistema za određeno drustvo.Mnogi koji uđu u politiku površno razumeju ovaj mehanizam i pokušavaju ga prilagoditi sebi.

  10. Kada Vucic komentarise slucaj onda je to mesanje. Neka Lukic objasni kako je to napadnut sudija, njegova porodica i cime se to predsednik umesao u tok postupka.

  11. Pravda nema za obicniog gradjanina .
    Jo’s kad pricas istinu na Sudu oni te se smeju u lice.

  12. Bravo za ono što ste rekli.Ovakve sudije vraćaju nadu u nezavisnost sudstva.

  13. Sudija,ima ona narodna“ako si majka pogledaj se u ogledalo“.
    Nije hrabrost reci sta su nadleznosti Predsednika Srbije,veca je hrabrost za veliku vecinu sudija kojoj i oripada imenovani,da primene zakon pravilno i da ta primena bude motivisana zeljom za ostvarenje pravde a ne licni neljudski motivi.

  14. Dobro, bar znamo kome je uspešno sudio predmetni sudija…pored ostalog i M.Miškoviću, zemuncima…sve je jasno…Pa još Apelacioni…to sve govori…Predsednik ima pravo da kao građanin kaže šta misli…a pošto je pravnik, znači da nije laik u pravnoj materiji…Zabranili biste čoveku da komentariše?

  15. Gospodine Lukić ako je bilo kome sudiji pa i Vam, a, tako i sudu u kome Vi sudite, a i drugima sudovima, potrebna politička volja u tom slučaju sudovi su politički a i sudije sa njima, tako da tu nema ništa od pravde.

  16. Новинар Ћурувија је народу оставио аманет и објавио ко су његове убице сликајући се са својим новинама на којима стоји као ударни наслов ДА СТРАНАЧКЕ СУДИЈЕ ВОДЕ ДРУШТВО У АНАРХИЈУ.Није навео страначке председнике држава или влада,па стога Лукић ако је судија не треба да саветује Вучића како ће да обавља послове на које га је изабрао народ,на јавним изборима а не Ната Месаровић,без коначног управног акта и положене заклетве на Устав и Јеванђеље,по списку судија СПС сачињаван по кафанама.
    То значи да одмах треба да пусти из затвора све које држи 20 година,и одбаци оптужницу Миленка Мандића,који супротно свим постулатима здравог мозга подиже оптужницу против НН лица,и Лукић за то тражи похвале,пошто за 20 година замајавања народа заједно са Мандићем инкасирају по 150.000 дин.месечну плату са доприносима,које им ја као део народа и порески обвезник обезбеђујем,а преко Буџета РС,да би Лукић био на списку где је и мртав судија из Пожеге.
    Народ истовремено плаћа 20 година Лукићево незнање,тако што плаћа боравак у постојећим затворима,који немају ни грађевинске ни употребне дозволе државним службеницима,које Мандић сматра ретардима,јер учествују са НН лицима у криминалним радњама,а не по радном налогу својих претпостављених,кукајући искључиво на председника државе да је он убио Чурувију.Такве ставове заузима на сталним тужилачким журкама по кафанама,ко је не заобилази Зоран Видаковић,мој лични прогонитељ задњих 17 година,од убиства председника Владе,где је Лукић са Натом Месаровић нешто пресуђивао тако што је рекао да су добили пресуду да је прочитају.
    Стога сад тражи да га председник државе,као извршна власт похвали,а не да од њега тражи резултате ,које он на може да оствари јер нема ресурсе,материјалне и људске,пошто му је мала плата,нема кабинет у коме му је топло,а нема ни бар 5 стамбених јединица,у којима се бави рентијерством.Лукић,као судски државни службеник,ни за шта није похварио Вучића,као председника државе,јер једва чека да му види леђа,као што је учинио у случају Милошевића ,Ђинђића.Чим судије критички помене од народа изабрани посланик Милован Дрецун,тражећи да се становништво заштити од судства,скаче стални члан свих радних група Омер Хаџиомеровић,чије чланство у радним групама доноси сваком судији по 350.000 дин.,које им опет обезбеђује извршна и законодавна власт,преко народног посланика СПС-а,Неђа Јовановића,који се у Скупштини искључиво бори за повећање плата судија,тужилаца и стечајних управника да би ишли на журке.Лукић сматра да не сме да се напада личност судије или његове породице,а народ и његову децу је дозвољено нападати,и наравно председника државе,зато што га је народ на изборима изабрао..Стога су судије са листе СПС-а обахатиле па лично и персонално и непосредно пишу оптужнице,конкретно против мене,Дејан Влаховић,као расељени судија са подручја Косова и Метохије,који се још није вратио ради нормализације односа међу српским држављанима српске и албанске националности.Али је за то мени као староседеоцу узео посало судије и стан који није добио од државе.Други је Радуловић Р.Љубиша,који се у радно време судије,бави адвокатским пословима,који као истражни судија против мене подиже оптужницу,непосредно без Државног правобранилаштва,јер сам открила да страначки судија Петаковић Вера,са листе СПс-а,са Јевтовић Милијом,адвокатом на подручју где је био судија у нелегалним трговцем оружјем,склапа велеиздајничке уговоре о отимању територије држава на Златибору,по сценарију који пркатикује судија из мреже Јевтовић Милија,који ме већ 6 година држи на условној осуди јер планира по налогу Јевтовић Милоије,да ме ликвидира у затвору,па су зато преко СПС-а Неђо Јовановић започели кампању са 12 тајних оптужница.Стога Лукић сматра да даље треба срамотити Вучића и нас као народ,чији су се претци борили за сваки милиметар територије,кад оде на преговоре у иностранство,које време се користи опанкавање председника државе,предлажући да се полицији,као крпи отирачи тужилаштва,и самом тужилаштву,као херметички затворену средину са рођенданских журки,треба дати одрешене руке да од народа перманентно обезбеђују радну снагу по затворима где их Лукић шање без плана и програма преваспитавања у статусу животиња.Лукић као и Јасминка Обућина,која као списатељица књиге о стечају са немачким страним стечајним дужником,још не знају да народ и легално изабрани Председник са Владом Србије воде специјални биолошки рат,док Лукић пландује у кабинету који му је направио народ,ламентирајући о раду Вучића,а не преконтролише Весну Илић Прелевић,која у периоду од 05.05.2017.год. до 29.05.2017.год., није способна да донесе одлуку по тужби противкандидата за председника државе,да би напакостила народу који излази на изборе и гласа за Вучића.Лукић држи у затвору Дарка Шарића,јер не зна да направи разлику између физичког и правног лица,односно,предузетника,који се у виду регистроване делатности може одговарати само за привредни преступ,а Лукића то баш брига важно је да га држи у затвору док или не умре,или док га као мене не ликвидирају у затвору.Случај „Јованице“,исто,јер Лукић не зна у ком се државном органу региструју организоване криминалне групе којхе врше кривична дела,и ко су им помагачи.Ја лично знам,пошто су ме прогласили за руководиоца моје кривичне групе“Обренија“ и одредили ликвидацију у затвору да су моји ликвидатори страначке судије са листе СПС-а и да сви стоје иза Јевтовић Милије,адвоката,нелагалног трговца оружјем,некрентинама,рудницима и привредним друштвима..
    Стога Лукић треба да да отказ и да се не запошљава у адвокатури,на подручју суда где је био судија,те да ћути,као што је ћутао и до сада,и да своје одлуке не доноси у име народа,већ у име појединаца за које ради на компромитовању народа који га плаћа да га годинама и деценијама мобингује кроз судске поступке,које организује да трају око 20-30 година,да би се он појавио као месија кога Вучић треба сваки дан да хвали,као да другог посла Вучић нема из своје надлежности.

  17. Pa bogami , kad na kraju teksta procitas kome je taj sudija bio sudija u postupku ,toliko je toga jasno da ga ne moze oprati ni dunav ni sava.

  18. Zaboravili ste da je Vucic pravnik i da zna koliko sme da prokomentarise. Ako se neko razume u pravo onda je to predsednik!

  19. Zašto širite laži i neistine.Dva puta sam pročitao tekst i nigde nisam video ima Aleksandar Vučić.Rekao je samo predsednik Republike.

  20. Auu kaka drznost, sudijske mafije u Srbiji, presednik nema pravo a oni za velike pare mogu ubice lopove kriminalce da puštaju na slobodu, takog sudiju odma uzet licenciju da više nesme da radi i preispitat dosadašnji njegov rad

  21. Ma kako ovo utice na istragu i postupak, to je trebalo odavno vec resiti po hitnom postupku

  22. Zna predsednik dobro sta sme a sta ne sme, nema ovde nista lose sto je izneo par stvari u javnost

  23. A o kom to SUDUprica ovaj sudija. Loncu ,serpi ,tiganju…..SUD U SRBIJI NEPOSTOJI JOS OD KRALJA PETRA 1. KARADJORDJEVICA

  24. Iz ličnog iskustva, na žalost, mogu da kažem da su sudije najgori deo ovog društva. Isključivo sude po nalogu od strane nekih centara moći, kao što su tajna policija, policija, političke stranke…
    Zbog njihovog sramnog suđenja proveo sam skoro 4 godine u zatvoru bez i jednog jedinog validnog dokaza. Promenilo se puno sudija koji nisu hteli da sude bez dokaza, sve dok nisu našli jednog skota, koji je sada već pokojni, a bio je gori tužilac od samog tužioca, ne priznavši nijedan dokaz koji je išao u moju korist, a presudu je doneo na osnovu utiska, a ne dokaza.
    O apelacionom sudu tek nemam reči.
    Prvi put su poništili presudu, da bi u ponovnom suđenju istovetnu presudu, od reči do reči, potvrdili. I to isto veće apelacije. Ne zna običan čovek šta se dešava malom čoveku u tim „hramovima pravde“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.